Chodci a cyklisti by cez Starý most mohli prejsť už koncom tohto týždňa

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 16:04 • 2 min
Chodci a cyklisti by cez Starý most mohli prejsť už koncom tohto týždňa

BRATISLAVA – Chodci a cyklisti by cez bratislavský Starý most mohli prejsť už koncom tohto týždňa. Tento termín predpokladá magistrát. Odvolacia lehota na tri kolaudačné rozhodnutia totiž už uplynula v nedeľu 15. mája.

slovakia

left justify in out

Mesto však musí ešte asi tri dni počkať na prípadnú poštu s odvolaním. Hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová dnes pre TASR uviedla, že zatiaľ žiadne odvolanie neevidujú.

 

V polovici apríla boli vydané tri kolaudačné rozhodnutia od stavebného úradu v Petržalke, Okresného úradu v Bratislave a špeciálneho stavebného úrad hlavného mesta, a to na stavebné objekty na petržalskej strane, samotný Starý most a Štúrovu ulicu. Od tohto momentu začala plynúť 30-dňová zákonná odvolacia lehota, po uplynutí ktorej kolaudačné rozhodnutia nadobúdajú právoplatnosť.

 

Začiatkom mája Bratislavský samosprávny kraj, ako špeciálny stavebný úrad pre mestské dráhy, informoval, že začal kolaudáciu električkovej dráhy na Starom moste a v Petržalke. Ústne pojednávanie spojené s miestnym zisťovaním je určené na 26. mája. Električky s cestujúcimi by tak mohli cez bratislavský Starý most do Petržalky začať jazdiť prvé júlové dni. O niekoľko dní skôr by však už mohli prejsť cez Štúrovu ulicu.

 

Stavebné práce na výstavbe projektu prvej časti nosného systému MHD do Petržalky sa skončili 15. decembra 2015. Vzápätí požiadalo mesto o začatie kolaudačných konaní. Prvá kolaudácia týkajúca sa objektu Starého mosta sa začala 20. januára, následne boli podané návrhy na vydanie kolaudačného rozhodnutia aj na ostatné objekty.   Dokopy je to viac ako 140 objektov, ktoré sú rozdelené do desiatich kolaudačných konaní. Kolaudujú ich štyri úrady - špeciálny stavebný úrad hlavného mesta, bratislavská mestská časť Petržalka, BSK ako špeciálny stavebný úrad a Okresný úrad Bratislava.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona