ČHMÚ: Na Morave hrozí víchrica s nárazmi vetra o rýchlosti až 125 km/h

NETKY.SK • 4 Marec 2017, 13:34 • 2 min
ČHMÚ: Na Morave hrozí víchrica s nárazmi vetra o rýchlosti až 125 km/h

PRAHA - Na Morave hrozí od dnešného popoludnia do nedeľňajšieho rána veľmi silný vietor, ktorý môže na hrebeňoch Jeseníkov a Beskýd dosahovať rýchlosť až 125 kilometrov za hodinu, varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

slovakia

left justify in out

Výstraha je určená pre Juhomoravský, Zlínsky, Olomoucký a Moravskosliezsky kraj a platí od dnešnej 15. hodiny do nedeľňajšieho rána.

 

Silný vietor komplikoval už dnes ráno premávku v Zlínskom kraji. Počas dňa má zosilňovať, pričom v noci treba očakávať silné poryvy vetru. V nižších a stredných polohách bude vietor dosahovať rýchlosť 7 až 12 m/s, v nárazoch až 70 km/h, citoval meteorológov server Novinky.cz.

 

ČHMÚ odporúča ľuďom upevniť voľne položené predmety a zabezpečiť stavebné žeriavy. Vodičov varuje, že auto sa môže stať pri silných poryvoch vetra neovládateľným.

 

Vietor podľa meteorológov zoslabne až v nedeľu, po prechode studenej fronty počas nadchádzajúcej noci.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies