Chmelár vzdal hold organizátorom, Žampa prekvapený sám zo seba

NETKY.SK • 25 Február 2014, 12:02 • 2 min
Chmelár vzdal hold organizátorom, Žampa prekvapený sám zo seba

BRATISLAVA - V skorých ranných hodinách pricestovala domov hlavná časť slovenskej výpravy zo ZOH v Soči. Podľa slov prezidenta Slovenského olympijského výboru Františka Chmelára sa vrátili plní dojmov a pozitívnych pocitov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Vrátili sme sa zo ZOH, ktoré boli perfektne zorganizované. Všetko, čo organizátori pripravili pre športovcov nám dáva dôvod k názoru, že ZOH v Soči sa zaradia k jedným z najlepšie zorganizovaným hrám. Videli sme množstvo krásnych miest, všetky trate mali skvelé podmienky, organizátori sa veľmi dobre pripravili aj na to teplo, ktoré bolo často v Soči aj v horách. Vzdávame hold organizátorom," uviedol na utorňajšej tlačovej konferencii Chmelár, ktorý vyzdvihol aj počíňanie prezidenta Ruska Vladimira Putina. Ten po prvý raz v olympijskej histórii prijal prezidentov a predstaviteľov národných olympijských výborov. "Bolo to veľmi priateľské stretnutie. Národné výbory si cenia túto aktivitu."

      

Slovenská výprava priniesla pod Tatry jedinú medailu zásluhou biatlonistky Anastasie Kuzminovej, ktorá obhájila zlato v šprinte na 7,5 km. Vedenie výpravy pritom pred začiatkom ZOH malo vyššie ambície. "Slovenská výprava bola na ZOH v plnom zoskupení, tak ako sme ju schválili. Všade boli zabezpečené maximálne podmienky, aby sa mohli plne koncentrovať na svoj výkon. Chcela by som tak poďakovať športovcom aj realizačným tímom, že sa správali a reprezentovali tak, ako sa patrí. Keď som povedala, že donesieme tri-štyri medaily, neboli to nadnesené ciele," uviedla Gantnerová.
      

Okrem Anastasie Kuzminovej dosiahol skvelý úspech lyžiar Adam Žampa. V slalome aj v superkombinácii sa dokázal prebojovať do elitnej desiatky a predstihol aj mnohých svetových lídrov. "Moje účinkovanie hodnotím ako veľmi pozitívne. Sám som nečakal, že by som mohol niečo podobné dosiahnuť. Piate miesto v superkombinácii ma nakoplo. Viac si však cením šieste miesto v slalome," okomentoval svoje vystúpenie talentovaný lyžiar a neodpustil si vtipnú poznámku: "Rád by som však vyzdvihol úspech Nasti. Zvlášť, keď sa niekto dokáže ospravedlniť za 6. miesto, až mi je blbé, že ja sa takým miestom chválim."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies