Prezident Slovenského olympijského výboru verí v úspešné hry v Riu, chce päť medailí

NETKY.SK • 4 August 2016, 16:48 • 2 min
Prezident Slovenského olympijského výboru verí v úspešné hry v Riu, chce päť medailí

RIO DE JANEIRO - František Chmelár si svoju poslednú olympiádu v úlohe prezidenta Slovenského olympijského výboru (SOV) zatiaľ užíva s úsmevom na tvári a v očakávaní piatich medailí. Vo funkcii najdôležitejšieho muža slovenského olympizmu sa zúčastnil na najväčšom športovom festivale už deviatykrát.

slovakia

left justify in out

"Zatiaľ som úplne v pohode. Nestretol som nič zlé. Bol som sa aj prejsť v okolí hotela, tam ďalej to síce nevyzerá veľmi vábne, ale nestalo sa mi nič zlé a dokonca som nestretol ani jedného komára. Neviem, či je to tým, že tak veľa postrekujú, alebo je komárom v Riu jednoducho momentálne zima," priznal v rozhovore po úvodnej tlačovej konferencii v Slovenskom dome.

 

Ten vo štvrtok o 16.00 h miestneho času (21.00 SELČ) oficiálne otvorí prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska, ktorý absolvuje v nasledujúcich šiestich dňoch návštevy športovísk, stretnutia so slovenskými reprezentantmi, členmi MOV či ďalšími funkcionármi, ale aj exkurzie po meste. "Samotné Rio je čarovné. Zatiaľ som toho veľa nestihol, pohyboval som sa iba v okolí hotela a teraz v Slovenskom dome. Ale verím, že teraz, keď budem behať s pánom prezidentom, zažijem z Ria oveľa viac," povedal. Spolu s hlavou štátu by nemali vynechať hlavné dominanty Ria - Cukrovú homoľu a sochu Krista.

 

Chmelár si želá, aby jeho posledné hry v pozícii šéfa SOV dopadli dobre: "Chceme byť úspešní, aby olympiáda dopadla dobre, aby sme sa domov vrátili živí, zdraví a spokojní a aby bola spokojná aj verejnosť. Že sme slušne reprezentovali Slovensko."

 

Úspech vyjadril aj matematicky. "Ak si zoberiem taký seriózny priemer, tak by ma potešilo päť medailí a z nich by som chcel dve zlaté," uviedol. Na posledných letných hrách v Londýne však zlato Slovákom chýbalo a tak sa Chmelár pozerá na šance triezvejšie. "Samozrejme, nemusí všetko vyjsť na sto percent. Medailí môže byť veľa, no nemusí byť ani jedna, záleží to od veľa faktorov. Londýn nám to ukázal. Mali sme tam Hochschornerovcov, Martikána aj ďalšie hviezdy a to zlato jednoducho nevyšlo. Teraz sú najväčšie šance u Maťa Tótha a K4, no aj iní majú vysoké ambície."

 

V metropole najľudnatejšej a najväčšej krajiny Južnej Ameriky absolvoval po svojom príchode 129. zasadnutí Medzinárodného olympijského výboru (MOV). Hlavnou témou na ňom boli sankcie voči Rusku. "Okrem štandardných bodov rezonovala najmä kauza ruských dopingových hriešnikov a čo s tým. Exekutíva prijala pred týždňom rozhodnutie a prezident MOV Thomas Bach vysvetlil, prečo stanovisko bolo také, aké bolo. Napriek tomu, že bola veľká diskusia, zasadnutie jednoznačne odsúhlasilo stanovisko exekutívy. Rusi tak môž štartovať okrem športovcov, ktorých vylúčili jednotlivé federácie a tých, ktorí sa vylúčili sami dopingovými kauzami."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona