Chmelár po Riu končí, kandidovať už nemieni

NETKY.SK • 7 November 2015, 14:12 • 2 min
Chmelár po Riu končí, kandidovať už nemieni

BRATISLAVA - Prezident Slovenského olympijského výboru (SOV) František Chmelár potvrdil, že sa po olympiáde v Riu nebude znovu uchádzať o funkciu šéfa organizácie.

slovakia

left justify in out

"Na budúci rok budem mať sedemdesiat rokov a to je vek, v ktorom je už nutné uzavrieť určitú kapitolu aktívneho života. Kandidovať už nemienim," povedal Chmelár v rozhovore pre sobotňajšie vydanie denníka Šport. Nepresvedčili by ho ani extrémne úspešné olympijské hry: "Vzhľadom na zdravotné problémy, ktoré sa začali objavovať už cítim, že nemám dosť energie a musím poľaviť. Nebolo by vhodné, aby som sa uchádzal o prezidentskú funkciu," vysvetlil Chmelár, ktorý je na čele SOV od roku 1999.

 

V rozhovore spomenul, čo by nemalo chýbať jeho nástupcovi: "Mal by si ctiť najmä hlavné princípy a hodnoty olympizmu - solidárnosť, rešpekt a priateľstvo," zdôraznil Chmelár. Dodal, že by nerád vyjadroval osobnú podporu ktorémukoľvek z kandidátov na post.

 

Budúcoročná olympiáda v brazílskom Riu tak bude jeho poslednou vo vedúcej pozícii SOV. Od našej výpravy tipuje päť až šesť medailí, čo považuje za slovenský štandard.

 

Chmelár však nechce odísť od športu úplne. "Kým budem vládať, ostanem pracovať ako dobrovoľník. V prípade záujmu rád poradím aj novému prezidentovi. Okrem toho, do jesene 2017 budem ešte v exekutíve Európskych olympijských výborov," dodal pre Šport.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona