Chmelár čakal vo výprave SR na EH v Baku viac žien

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 17:17 • 2 min
Chmelár čakal vo výprave SR na EH v Baku viac žien

BRATISLAVA - Prezident Slovenského olympijského výboru (SOV) František Chmelár očakával, že v slovenskej výprave na I. európske hry v Baku (12. - 28. júna) bude viac športovkýň.

slovakia

left justify in out

Hoci v hlavnom meste Azerbajdžanu by počas historickej premiéry spomínanej celoeurópskej multišportovej akcie pod patronátom MOV malo farby SR obhajovať až 178 slovenských reprezentantov, šéfovi SOV v slovenskej megavýprave chýba viac žien. Uviedol to v rozhovore pre agentúru SITA. 


"V Baku mi budú chýbať najmä plážové volejbalistky Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová, ktoré uprednostnili veľké grandslamové turnaje v Nórsku a USA. To poviem otvorene. Trochu som prekvapený, že vo výprave je menej džudistov, ako som osobne očakával. Do Baku cestujú iba traja pretekári. Dokonca tam nebude ani jedno dievča, hoci dve máme veľmi šikovné. Prekvapený som aj z toho, že v nominácii je iba jedna karatistka. Čakal som ich viac. Bohužiaľ, stalo sa to, čo sa stalo, už si nepomôžeme,“ objasnil prvý muž slovenského olympijského hnutia František Chmelár (ne)čakané absencie, ktoré ho po zverejnení nominácie na EH 2015 v Baku najviac prekvapili. 


Prezident SOV sa pri definovaní hlavných cieľov výpravy v Baku nebránil ani otázke, s čím by bol spokojný po návrate Slovákov z dejiska I. európskych hier. 
"Nedá sa teraz presne povedať, aké výkony a umiestnenia v súťažiach EH naplnia naše ambície. Toto je úplne nová súťaž, nová vec. Ťažko povedať, aká konkurencia sa v Baku stretne. Budem spokojný vtedy, ak sa všetci reprezentanti budú snažiť odovzdať všetko, čo majú natrénované,“ reagoval prezident SOV na otázku agentúry SITA a pokračoval: "Ak naši športovci pôjdu počas súťaži EH v Baku až na hranicu svojho maxima, budem spokojný. Ak to naozaj dokážu, potom verím, že ich bojovné a obetavé výkony sa zákonite musia odraziť aj v konkrétnych úspechoch. Iba top výkony na hranici osobných rekordov nám dávajú šance na atakovanie pozícií pre medailistov.“ 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona