Chloë Sevigny sa vracia do seriálu American Horror Story

NETKY.SK • 25 Marec 2015, 16:16 • 2 min
Chloë Sevigny sa vracia do seriálu American Horror Story

USA - Americká herečka, módna návrhárka a bývalá modelka Chloë Sevigny sa predstaví v piatej sezóne hororovej antológie American Horror Story (2011) s podtitulom Hotel.

slovakia

left justify in out

Pre 40-ročnú rodáčku zo Springfieldu v štáte Massachusetts to pritom nebude debut v úspešnom projekte. Diváčky a diváci ju totiž mohli vidieť aj v druhej sérii s názvom American Horror Story: Asylum, kde sa predstavila v úlohe Shelley.

 

O tom, že sa herečka objaví v nových epizódach informoval prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter režisér, scenárista a producent Ryan Murphy. „S nadšením vám oznamujem, že Chloë Sevigny sa vracia do rodiny AHS a pravidelne ju budete vídať v AHS: Hotel,“ napísal Murphy, ktorý má na konte aj úspešný hudobný seriál Glee (2009 - 2015). 

 

V piatej sezóne American Horror Story, ktorú plánuje americká televízia FX začať vysielať v októbri tohto roka, sa ukážu aj Lady Gaga, Wes Bentley, Matt Bomer a Cheyenne Jackson. Jessicu Lange, ktorá sa v štyroch sezónach projektu predstavila postupne ako Constance Langdon, sestra Jude Martin, Fiona Goode a Elsa Mars, však diváci a diváčky už v nových častiach neuvidia. 

 

Hororový seriál prinášajú na obrazovky scenáristi Ryan Murphy a Brad Falchuk. Každá sezóna pritom rozpráva iný samostatný príbeh. Od svojho uvedenia v roku 2011 si seriál pripísal na konto dve nominácie na Zlatý glóbus v kategóriách Najlepší dramatický seriál a Najlepší miniseriál alebo televízny film. Jednu nomináciu získala aj Kathy Bates, ktorá v projekte hrá od roku 2013. Spomínanú Lange za účinkovanie v šou nominovali na Zlatý glóbus už štyri razy, pričom hneď prvú z nominácií sa jej v roku 2012 podarilo premeniť na víťazstvo. Seriál má tiež na konte osem cien Primetime Emmy. 

 

Chloë Stevens Sevigny účinkovala v televíznych projektoch Veľká láska (2006 - 2011), Big Love: In the Beginning (2007) či Hit & Miss (2012). V roku 2013 sa predstavila v sitkomoch Portlandia (2011) a The Mindy Project (2012) a vlani sa ukázala v seriáli Those Who Kill (2014). Známa je tiež z filmov Chlapci neplačú (1999), Americké Psycho (2000), Ako nezískať Pulitzera (2003), Zodiac (2007) alebo Electric Slide (2014). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies