Chlapec zinscenoval vlastný únos a požadoval od mamy výkupné!

NETKY.SK • 9 Jún 2018, 06:00 • 2 min
Chlapec zinscenoval vlastný únos a požadoval od mamy výkupné!

PEKING - Trinásťročný chlapec z čínskeho mesta Le-Šan zavolal v nedeľu mame z neznámeho čísla a povedal jej, že ho uniesli. Vzápätí jej poslal textovú správu, v ktorej požadoval výkupné v hodnote 50-tisíc jüanov (zhruba 6600 eur). Polícia však nakoniec prišla na to, že únos je zinscenovaný, píše denník Daily Mail.

slovakia

left justify in out

Keď chlapcova mama prijala v nedeľu hovor z neznámeho čísla, ozvali sa výkriky jej syna: „Mami, mami!“ a hovor bol prerušený. 

 

Ďalší telefonát prišiel o štyri hodiny neskôr. Plačúci syn jej povedal, že ho uniesli štyria muži pri vlakovej stanici, píše server novinky.cz. Krátko na to dostala textovú správu: „Ak chcete zachrániť svoje dieťa, prineste 50-tisíc jüanov (6600 eur) na vlakovú stanicu. V opačnom prípade váš syn zomrie.“

 

O pár minút neskôr dostala správu s fotkou svojho syna, ktorý mal zapchaté ústa handrou. Vystrašená žena odpovedala, aby mu neubližovali a že samozrejme zaplatí, a vzápätí o únose informovala políciu.

 

Tá si však všimla niekoľko nezrovnalostí. Napríklad, že štvorica nechávala chlapca osamote s mobilným telefónom.

 

Po dvojdňovom vyšetrovaní sa policajtom nakoniec podarilo chlapca vystopovať v hoteli v jednom z okolitých miest. Keď vyšetrovatelia nenašli žiadnu stopu po únoscoch, chlapec sa musel priznať, že všetko zinscenoval. Výkupné chcel okrem iného použiť na kúpu nového mobilu, ktorý mu rodičia odmietli kúpiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies