Chlapec precestoval za deň takmer všetky stanice londýnskeho metra: Jeho dôvod vás prekvapí!

NETKY.SK • 3 August 2016, 07:32 • 2 min
Chlapec precestoval za deň takmer všetky stanice londýnskeho metra: Jeho dôvod vás prekvapí!

LONDÝN - Trinásťročný chlapec Alasdair Clift zo severného Anglicka precestoval v jediný deň takmer všetky stanice londýnskeho metra, vďaka čomu získal peniaze pre charitatívnu organizáciu Bloodwise zaoberajúcu sa výskumom rakoviny krvi a uctil si tiež pamiatku svojho zosnulého brata. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Na konečnú stanicu londýnskeho metra, Heathrow Airport, dorazil Clift dnes ráno po tom, ako bez prestávky cestoval metrom takmer 20 hodín, pričom prešiel cez 268 z celkového počtu 270 staníc. Týmto spôsobom si chcel chlapec uctiť pamiatku svojho najstaršieho brata, ktorý v marci podľahol agresívnej forme rakoviny lymfatickej sústavy.

 

 

Svoj zámer prejsť počas jediného dňa všetkými stanicami londýnskeho metra zverejnil Clift na fundraisingovom portáli JustGiving. Dúfal, že sa mu podarí vyzbierať aspoň sto libier (približne 118,7 eur), ktoré bude môcť venovať na výskum organizácie Bloodwise. Finančné príspevky darcov však značne predstihli jeho očakávania - do dnešného večera vyzbieral vyše 29.500 libier (asi 35.000 eur).

 

Britská charitatívna organizácia Bloodwise sa zaoberá financovaním výskumu všetkých typov rakoviny krvi a ponúka tiež informácie, poradenstvo a podporu chorým.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies