Chlapec objavil u babky na povale sarkofág s múmiou

NETKY.SK • 6 August 2013, 16:30 • 2 min
Chlapec objavil u babky na povale sarkofág s múmiou

BERLÍN - Desaťročný Alexander Kettler objavil minulý týždeň na povale svojej starej mamy v nemeckom mestečku Diepholz sarkofág, v ktorom bola múmia. Chlapcov otec pre portál Spiegel Online uviedol, že nikto z rodiny o jeho existencii doteraz netušil.

slovakia

left justify in out

"Bol tam obrovský sarkofág a v ňom múmia. Potom sme otvorili ostatné debny a našli v nich egyptskú hlinenú posmrtnú masku a kanopickú vázu," uviedol Lutz Wolfgang Kettler, ktorý si myslí, že predmety patrili jeho zosnulému otcovi. Ten v 50. rokoch minulého storočia precestoval severnú Afriku. Kettler si navyše myslí, že sarkofág a ostatné artefakty sú iba napodobneniny, avšak múmia by podľa jeho slov mohla byť skutočná. Chce ju preto previezť do Berlína, kde ju preskúmajú odborníci. V prípade, že by sa jej pravosť potvrdila, egyptské úrady sa budú usilovať o to, aby sa vrátila do krajiny svojho pôvodu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies