Chlapec (9) bojoval s rakovinou, aby stihol narodenie svojej sestričky. To čo jej povedal, vám zlomí srdce

NETKY.SK • 13 Január 2018, 06:00 • 2 min
Chlapec (9) bojoval s rakovinou, aby stihol narodenie svojej sestričky. To čo jej povedal, vám zlomí srdce

Bailey Cooper bol 9-ročný statočný chlapec s veľmi krásnym srdcom. V roku 2016 mu doktori zistili rakovinu a predpovedali mu pár dní nanajvýš týždňov života. On mal však silnú motiváciu žiť o chvíľu dlhšie.

slovakia

left justify in out

Baileymu sa zhoršilo zdravie a lekári ho spočiatku liečili na vírusovú infekciu. Po dvoch neúspešných liečbach mu urobili krvné testy a odhalili hroznú vec. Mal tretie štádium rakoviny, ktorá sa mu rozliezla po celom tele. Lekári rodičom povedali, že prežije ešte pár dní, možno týždňov.

 

Okamžite podstúpil chemoterapiu v kombinácii s liečbou steroidmi, čo malo chorobu zbrzdiť. Rakovina bola zákerná a opakovaná chemoterapia mala tiež svoju daň. Doktori povedali, že ak by aj prežil, mal by následky do konca života. Rodičia Lee a Rachel však chceli syna za každú cenu zachrániť, pochopiteľné. A tak podstúpil transplantáciu krvných doštičiek. „Boli sme odhodlaní skúsiť všetko,“ povedal  Lee.

 

img

Foto: Rodina Cooperovcov, SWNS

 

Baileymu sa na chvíľu mierne polepšilo, no koncom augusta sa jeho stav opäť zhoršil. Lekári rodine povedali, že už nedokážu urobiť nič, že o neho do pár dní prídu. Mama Rachel bola ale tehotná a Bailey sa veľmi tešil na svoju malú sestričku, chcel jej dať meno a podržať si ju v náručí. Táto túžba mu dala silu a napriek pesimistickým predpovediam doktorov sa dožil jej narodenia koncom novembra.

 

Objímal ju a robil presne to, čo má robiť starší brat – nosil ju, umýval a spieval jej,“ spomína zlomená Rachel. Dievčatko dostalo meno Millie.

 

img

Foto: Rodina Cooperovcov, SWNS

 

Bailey žil ešte približne mesiac a posledný krát vydýchol presne na Štedrý večer v nemocnici. Pred tým rodičom ešte stihol odkázať: "Chcel by som zostať, ale nastal môj čas ísť, aby som sa mohol stať jej strážnym anjelom."

 

img

Foto: Rodina Cooperovcov, SWNS



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies