Chlapec (12) strieľal do svojich spolužiakov, dvoch ťažko zranil

NETKY.SK • 15 Január 2014, 06:42 • 2 min
Chlapec (12) strieľal do svojich spolužiakov, dvoch ťažko zranil

LOS ANGELES - Dvanásťročný chlapec spustil v utorok streľbu do dvoch svojich spolužiakov na základnej škole v meste Roswell v americkom štáte Nové Mexiko. Informovali o tom miestne médiá, na ktoré sa odvolávala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Očití svedkovia na základnej škole Berrendo v meste uviedli, že videli, ako žiak strelil iného chlapca do tváre. Vek obete nie je známy a zverejnené nebolo ani meno.

Trinásťročné dievča Kendal Sandersovú trafil páchateľ do ruky, uviedla rodina novinám Albuquerqe Journal.

Obidve obete previezli letecky do nemocnice v Lubbocku v Texase. Chlapec sa nachádza v kritickom stave a stav Sandersovej sa zlepšil, teraz ho lekári označujú ako vážny.

Guvernérka amerického štátu Nové Mexiko Susana Martinezová informovala na tlačovej konferencii, že strelec má 12 rokov a je v policajnej väzbe.

Podľa policajného šéfa Nového Mexika Peteho Kassetasa vzal strelca do väzby nadporučík štátnej polície, ktorý práve v čase zločinu vysadil pred školou svoje dieťa. Polícia je presvedčená, že páchateľ konal sám.

 

Žiačka ôsmej triedy na uvedenej škole povedala novinám Albuquerque Journal, že strelec do nej náhodou narazil, keď sa ponáhľal do školskej telocvične. Dodala, že videla, ako vyťahuje brokovnicu z puzdra na hudobný nástroj.

Podľa internetovej databázy stoptheshootings.org, ktorá zaznamenáva streľby na školách, došlo v USA od roku 1992 k 387 streľbám na školách. Jedna z najhorších sa odohrala v decembri 2012, keď na základnej škole v Newtowne v štáte Connecticut zastrelil páchateľ Adama Lanza 20 malých detí a šesť pedagógov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies