Chlapcovi nechcú transplantovať srdce: Má zlé známky, zostáva mu 6 mesiacov!

NETKY.SK • 13 August 2013, 16:28 • 2 min
Chlapcovi nechcú transplantovať srdce: Má zlé známky, zostáva mu 6 mesiacov!

ATLANTA – Učiť sa, učiť sa, učiť sa povedal raz Vladimír Iľjič Lenin. Dôležitosť tohto výroku znáša na vlastnú kožu iba 15-ročný chlapec z amerického mesta Atlanta v štáte Georgia.

slovakia

left justify in out

Podľa doktorov Anthonymu Stokesovi (15) zostáva iba šesť mesiacov života, kvôli srdcovému problému. Jeho život môže zachrániť iba transplantácia. Tej sa mladík asi nedočká, pretože „nespĺňa“ základné požiadavky čakateľa na orgán. Podľa jeho rodičov ho na listinu čakateľov na transplantáciu neumiestnili iba preto, lebo má zle známky v škole.

V liste, ktorý nemocnica zaslala rodine Stokesových nezaradenie na listinu odôvodnili takto: „Po internej porade nášho tímu sme dospeli k rozhodnutiu, že Anthony momentálne nie je kandidátom na transplantáciu z dôvodu opakovaného nerešpektovania pravidiel, ktoré sú v rozpore so základnými podmienkami uchádzača o transplantáciu.“

Termínom nerešpektujúci  pravidlá sa zvyčajne označujú pacienti, ktorí neužívajú svoje lieky a zanedbávajú liečbu. Podľa rodiny Stokesových je ich syn takto označovaný, kvôli svojmu prospechu v škole a problémami so zákonom.

„Opakované nerešpektovanie pravidiel je vykonštruovaný termín, pretože mu nechcú dať srdce,“ povedal rodinný priateľ Mack Major pre televíziu WSBTV. „Je to neakceptovateľné, pretože zomrie kvôli tomu, že ho označili za osobu nerešpektujúcu pravidlá,“ dodal Major.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona