Chlapci v škole vydierali spolužiaka

NETKY.SK • 22 Jún 2011, 14:53 • 2 min
Chlapci v škole vydierali spolužiaka

Chlapci v škole vydierali spolužiaka

slovakia

left justify in out

Šikanovanie na základnej škole v Dunajskej Strede naplnilo skutkovú podstatu trestného činu a dvoch ôsmakov obvinil vyšetrovateľ zo zločinu vydierania.
      Chlapci vydierali v škole svojho spolužiaka a dokonca ho aj fyzicky napadli. Mladší z dvojice ho viackrát nútil, aby mu išiel nakúpiť jedlo do školského bufetu. Ak mu 14-ročný poškodený chlapec oponoval, prinútil ho fyzickým útokom. Tým dosiahol, že mu maloletý, z obavy pred ďalšími útokmi, chodil nakupovať pravidelne. Starší obvinený nútil maloletého chlapca pod hrozbou fyzického útoku, aby mu nosil z domu peniaze.
      Obidvaja 15-roční mládenci teraz čelia obvineniu zo zločinu vydierania, za ktorý možno uložiť trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. U mladistvých sa trest kráti na polovicu, TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Trnave Martina Kredatusová.
      "Šikanovanie môže byť fyzického, psychického, ale aj ekonomického charakteru. Šikanovanému dieťaťu môžu pomôcť aj spolužiaci, tým, že budú informovať učiteľa alebo rodičov, prípadne iných dospelých, ktorí môžu pomôcť," uviedla hovorkyňa s tým, že ak sa učiteľ dozvie o šikanovaní, má povinnosť zakročiť a prijať v tomto smere opatrenia. "Ak existuje podozrenie, že situácia napĺňa skutkovú podstatu priestupku alebo trestného činu, treba bezodkladne kontaktovať políciu," uzavrela Kredatusová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies