Chlapca v kostýme Christiana Greya z románu Päťdesiat odtieňov sivej vylúčili z oslavy

NETKY.SK • 6 Marec 2015, 15:46 • 2 min
Chlapca v kostýme Christiana Greya z románu Päťdesiat odtieňov sivej vylúčili z oslavy

LONDÝN - Chlapcovi, ktorý na školskú slávnosť britského Svetového dňa kníh prišiel prezlečený za Christiana Greya z románu Päťdesiat odtieňov sivej, vylúčili z oslavy.

slovakia

left justify in out

Ako médiám uviedla jeho matka Nicola Scholes, učitelia strednej školy v meste Sale pri Manchestri považovali kostým za nevhodný, a tak jej synovi nedovolili fotografovať sa s ostatnými a zúčastniť sa na aktivitách spojených s podujatím.

 

Jedenásťročný Liam Scholes na oslavu prišiel v sivom obleku a v rukách niesol viazače káblov a masku na oči. Stvárniť Christiana Greya sa vraj rozhodol, pretože sa chcel trochu zabaviť. Podľa jeho matky, ktorá pracuje ako učiteľka na základnej škole, bol kostým vhodnejší ako preoblečenia iných detí či učiteľov. "Liamovi odporučili, aby sa obliekol ako James Bond, ale ten je promiskuitný a zabíja ľudí. Osobne ma viac uráža vrah," uviedla, pričom tiež upozornila, že spolužiaci Liama na kostým reagovali s humorom. "Každé dieťa vo veku 11 rokov vedelo, kým bol," vyjadrila sa. Ako tiež povedala, rovnakú vec by nedovolila svojmu osemročnému synovi, pretože ten ešte navštevuje základnú školu. 

 

Príbeh bestselleru Päťdesiat odtieňov sivej sa sústredí na vzťah nevinnej študentky Anastázie Steelovej a multimilionára Christiana Greya. Autorka E. L. James pôvodne písala príbeh ako anonymná fanúšička upírskej ságy Twilight a postupne ho zverejňovala na fanúšikovských stránkach pod názvom Master Of Universe. Hlavné postavy sa volali rovnako ako tie z Twilightu - Edward Cullen a Bella Swan. James svoje dielo neskôr prepracovala, rozšírila, premenovala a rozdelila na tri časti. Román obsahuje explicitné erotické scény s BDSM praktikami, s ktorými Anastázia súhlasí, aby mohla byť Christianovou partnerkou. Knihy vyvolali búrlivú diskusiu plnú protichodných názorov, no medzi ženami sú mimoriadne populárne. Z trilógie sa na celom svete predalo už vyše 100 miliónov kópií. Všetky tri časti vyšli aj v slovenskom preklade. Vo filmovom spracovaní režisérky Sam Taylor-Johnson si zahrali Dakota Johnson, Jamie Dornan, Jennifer Ehle, Luke Grimes, Marcia Gay Harden, Max Martini či Rita Ora. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies