Chlapca na ulici v Česku zasiahol blesk: Je vo vážnom stave

NETKY.SK • 24 Júl 2017, 06:10 • 2 min
Chlapca na ulici v Česku zasiahol blesk: Je vo vážnom stave

TŘINEC - Moravskosliezski záchranári podnikli v sobotu večer výjazd do mesta Třinec v okrese Frýdek-Místek, kde 15-ročného chlapca zasiahol na ulici blesk.

slovakia

left justify in out

Prvú pomoc vrátane masáže srdca dávali tínedžerovi, ktorý bol v bezvedomí, ešte pred príchodom záchranárov aj svedkovia udalosti. Nakoniec sa záchranárom podarilo obnoviť u pacienta činnosť srdca. Chlapec sa nachádza v třineckej nemocnici vo vážnom stave.

 

Záchranári poskytovali chlapcovi pomoc v sobotu okolo 21. hodiny, využili pri tom prístrojovú techniku a lieky. "Bolo nutné pristúpiť aj k podaniu defibrilačných výbojov. Nakoniec sa záchranárom podarilo obnoviť činnosť srdca," uviedol hovorca moravskosliezskych záchranárov Lukáš Humpl.

 

Blesk zasiahol mladíka počas búrky na ulici.

 

Búrky zasiahli Moravskosliezsky kraj v sobotu večer a pracovať museli aj hasiči. Absolvovali 24 výjazdov. Odpratávali predovšetkým spadnuté stromy a vetvy, v štyroch prípadoch odčerpávali vodu z pivníc alebo čistili cesty od naplavenín po prívalovom daždi. Najviac udalostí bolo v okresoch Karviná, Opava a Ostrava, povedal hovorca moravskosliezskych hasičov Petr Holub.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies