Chlapca, ktorého rodičia zanechali v lese, prepustili z nemocnice

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 13:44 • 2 min
Chlapca, ktorého rodičia zanechali v lese, prepustili z nemocnice

TOKIO - Sedemročného japonského chlapca, ktorého po šiestich nociach strávených v divočine na ostrove Hokkaido našli vojaci, prepustili dnes z nemocnice v meste Hakodate.

slovakia

left justify in out

Jamato Tanooka (výslovnosť: Ta-no-o-ka), ktorý bol zámerne ponechaný v lese svojimi radičmi ako trest za to, že hádzal kamene na ľudí a autá, je podľa dostupných informácií v dobrom stave.

 

Rodičia ho ponechali na ceste v hornatej oblasti 28. mája; šesť dní nato ho objavili vojaci, ako spí v približne 5,5 kilometrov vzdialenom armádnom výcvikovom zrube. Japonské médiá, ktoré cituje agentúra AP, informovali, že chlapec bol iba mierne dehydrovaný a utrpel odreniny končatín.

 

Niektoré miestne médiá tvrdia, že polícia proti jeho rodičom nebude vyvodzovať dôsledky ohľadom zanedbania starostlivosti o dieťa. Policajné oddelenie Hokkaida však tieto správy nepotvrdilo.

 

Jamato počas celého pobytu v pustatine nič nejedol a pil iba vodu.

Jeho 44-ročný otec Takajuki Tanooka podľa stanice BBC uviedol, že znovunájdený syn mu odpustil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies