Chisora si vyslúžil dištanc od WBC na dobu neurčitú

NETKY.SK • 29 Február 2012, 08:17 • 2 min
Chisora si vyslúžil dištanc od WBC na dobu neurčitú

Chisora si vyslúžil dištanc od WBC na dobu neurčitú - Ostatné športy Britský boxer Dereck Chisora dostal od organizácie WBC dištanc na dobu neurčitú za sériu incidentov v súvislosti s jeho zápasom spred dvoch týždňov o titul majstra sveta proti Vitalijovi

slovakia

left justify in out

img

Britský boxer Dereck Chisora dostal od organizácie WBC dištanc na dobu neurčitú za sériu incidentov v súvislosti s jeho zápasom spred dvoch týždňov o titul majstra sveta proti Vitalijovi Kličkovi.

Dvadsaťosemročný pästiar ťažkej hmotnostnej kategórie sa po prehre pobil na pozápasovej tlačovej konferencii s krajanom Davidom Hayem, pričom ešte pred samotným zápasom vylepil svojmu ukrajinskému súperovi facku a jeho brata Vladimira tesne pred zápasom pokropil vodou z úst. WBC Chisoru vylúčila zo svojho rebríčka a jeho správanie označila za jedno z najhorších v histórii profiboxu. Dištanc mieni prehodnotiť až po tom, čo Brit podstúpi terapiu na zvládanie hnevu.

Samotný boxer s odstupom času vyjadril ľútosť nad svojim správaním: "Uvrhol som do zlého svetla moju rodinu, môj tím a čo je najhoršie aj šport, ktorý milujem. Uvedomujem si, že moje konanie bolo absolútne neprofesionálne." Chisoru už minulý týždeň potrestala Nemecká federácia profesionálneho boxu (BDB) pokutou 100.000 dolárov a finančná sankcia ho zrejme neminie ani zo strany WBC. Organizácia so sídlom v Mexiku má v tejto veci rozhodnúť v dohľadnej dobe.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies