Chinaski vystúpia 9. decembra v Bratislave

NETKY.SK • 6 December 2014, 10:52 • 2 min
Chinaski vystúpia 9. decembra v Bratislave

BRATISLAVA - Česká kapela Chinaski sa v utorok 9. decembra predstaví v bratislavskom klube Loft. Na koncerte určenom pre médiá a limitovaný počet fanúšikov predstavia album Rockfield, ktorý vydali 24. októbra.

slovakia

left justify in out

Formácia zahrá aj aktuálny singel Každý ráno, ktorý mal premiéru na Českom slávikovi. Priaznivci kapely sa okrem toho môžu tešiť aj na ich najväčšie hity. Lístky sú v predaji v sieti Predpredaj.sk. Cena jednej vstupenky je 15 eur.

 

Spomínaná štúdiovka Rockfield vznikla v rovnomennom štúdiu vo Walese, kde nahrávali napríklad aj Queen či Coldplay. Produkoval ju Greg Haver, ktorý s kapelou spolupracoval aj na singloch Stížnost a Hlavolam. 

Chinaski je jedna z najpopulárnejších českých kapiel so širokou fanúšikovskou základňou aj na Slovensku. Skupina vydala okrem spomínanej nahrávky aj albumy ako Chinaski (1995), Dlouhej kouř (1997), Nanana a jiné popjevky (2000), Originál (2002), Music bar (2005) či Není na co čekat (2010). Medzi ich najväčšie hity patria skladby 1. signální, Tabáček, Zadarmo či Klára. Zoskupenie má na konte dve ceny Anděl a tento rok skončili v ankete Český slávik medzi skupinami na druhom mieste. Predvlani získali Bronzového slávika a v roku 2005 sa v tejto ankete dostali dokonca na prvé miesto. Zostavu kapely momentálne tvoria spomínaný Michal Malátný, Petr Kužvart, František Táborský, Ondřej Škoch, Štěpán Škoch a Otakar Petřina Jr. Malátný, vlastným menom Michal Novotný, sa okrem hudby príležitostne venuje aj herectvu. Predstavil sa napríklad vo filmoch Mňága - Happy End (1996) a Chyťte doktora (2007). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies