China Mobile a Deutsche Telekom sa dohodli na spolupráci

NETKY.SK • 10 Október 2014, 09:05 • 2 min
China Mobile a Deutsche Telekom sa dohodli na spolupráci

FRANKFURT - Spoločnosti Deutsche Telekom a China Mobile v piatok uzavrú dohodu o vytvorení platformy, ktorá v Číne umožní komunikáciu medzi automobilmi. Informovala o tom vo štvrtok spoločnosť Deutsche Telekom.

slovakia

left justify in out

Firmy vytvoria spoločný podnik, v rámci ktorého China Mobile poskytne telekomunikačné siete a Deutsche Telekom technológiu. Člen predstavenstva spoločnosti Deutsche Telekom Reinhard Clemens uviedol, že hodnota investície nemeckej firmy do tohto projektu dosahuje v miliónoch dvojciferné číslo.

 

Spoločnosť Deutsche Telekom by mala dodať technológiu, ktorá umožňuje rôznym prístrojom medzi sebou komunikovať. To by sa pritom mohlo týkať rôznych druhov zariadení od áut a pračiek po turbíny a medicínske prístroje. Tie by potom mohli svoje úlohy plniť efektívnejšie. Automobily sú v popredí nového priemyselného odvetvia. Z prieskumu spoločnosti Jupiter vyplýva, že hodnota trhu pre takúto technológiu by mohla do roku 2018 byť 20 mld. USD. V minulom roku to bolo 8 mld. USD. 

 

Súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group je spoločnosť Slovak Telekom. Jej majoritným akcionárom je spoločnosť Deutsche Telekom AG s podielom 51 % akcií. Slovenská republika zastúpená Ministerstvom hospodárstva Slovenskej republiky vlastní 34 % akcií a Fond národného majetku Slovenskej republiky 15 % akcií. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona