Chimei Innolux svoju fabriku na LCD panely na Slovensku nepostaví

NETKY.SK • 23 September 2011, 17:14 • 2 min
Chimei Innolux svoju fabriku na LCD panely na Slovensku nepostaví

Chimei Innolux svoju fabriku na LCD panely na Slovensku nepostaví - Svet Taiwanská spoločnosť Chimei, ktorá mala ešte pred spojením s firmou Innolux záujem o investovanie na Slovensku, tento krok zamietla. Pre spravodajský portál eTrend to potvrdil vicepr

slovakia

left justify in out

img

Taiwanská spoločnosť Chimei, ktorá mala ešte pred spojením s firmou Innolux záujem o investovanie na Slovensku, tento krok zamietla. Pre spravodajský portál eTrend to potvrdil viceprezident jedného z vývojových centier Chimei Innolux James Yang. "V najbližšom období môžem investíciu na Slovensku, ako aj hocikde inde v Európe vylúčiť," uviedol pre eTrend J. Yang.
O investíciu vo výške zhruba 200 miliónov eur do novej fabriky na výrobu panelov z tekutých kryštálov (LCD) sa podľa portálu špekulovalo už od roku 2007. Vtedajší riaditeľ Agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) Peter Hajaš pritom už hovoril o takmer uzavretom obchode. Počet zamestnancov závodu sa mal pohybovať v rozmedzí 1000 až 3000 ľudí.
V priebehu rokov sa však situácia na trhu zmenila. "V tejto situácii na trhu nie je dôvod stavať vlastné kapacity na panely v Európe," povedal pre eTrend J. Yang. Dôvodom je aj pozastavené clo na dovoz LCD panelov do Európskej únie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies