Chiki liki tu-a predstavia na turné skladby z nového albumu

NETKY.SK • 9 Február 2015, 11:18 • 2 min
Chiki liki tu-a predstavia na turné skladby z nového albumu

BRATISLAVA - Slovenská kapela Chiki liki tu-a predstaví očakávaný album Slzy tvý mámy, Šedivý a spol. na turné, ktoré odštartuje deň po vydaní nahrávky, teda 3. marca koncertom v Trnave.

slovakia

left justify in out

Formácia odohrá na Slovensku celkovo 16 vystúpení, pričom sa ukáže aj v Brne a Prahe. "Marec je pre nás prirodzený mesiac, kedy opäť začíname koncertovať. Máme trochu stres, pretože sme poriadne nehrali od októbra kvôli prípravám nového albumu a nehrať päť mesiacov, je pre nás nepoznaný zážitok. Koncerty budú zaujímavé hlavne tým, že odznejú nové pesničky a či chystáme špeciálny program? Je lepšie odpovedať na otázku, čo tam určite nebude, a to vieme presne. Vystúpime bez ohňostroja aj Lúčnice,“ vyjadril sa Martin Višňovský.

 

Nový album, ktorý môžu fanúšikovia a fanúšičky finančne podporiť na webstránke www.chikiliki.sk, bude len začiatkom osláv 20 rokov na scéne. "Nová platňa je len ťažký úvod, hlavnejšie finále príde na jeseň a v decembri nás čaká naozajstná oslava," dodal muzikant. 

 

Kapela, ktorá ponúkla hity ako Laska moja de si, Ďakujem, Kristina alebo Monte Carlo (...v šušťakoch), má za sebou množstvo koncertov, podľa členov zoskupenia sa situácia na slovenských podujatiach zmenila. "Keď festivaly začínali, väčšinou sme prišli a neboli bubny, to bola základná vec a keď náhodou boli, tak nikto nechcel požičať rytmičák. A keď si ho náhodou mal, nikto nechcel požičať šľapku, po bratislavsky pedál. Technicky to bol na pódiu vždy 'prúser', ale ľudsky to bolo neuveriteľné. Záujem ľudí bol neskutočný a tým, že neboli zvyknutí na tú slobodu, ako teraz, keď človek príde na koncert a vie čo by mal približne robiť, vtedy to nikto netušil, pretože tancovať bolo dovtedy zakázané a podobne. Tá generácia ľudí sa učila ako sa chovať. Bola to neskutočná energia, naozajstná bomba. To bol začiatok, vďaka ktorému sme aj my boli schopní presadiť sa a hrať na ďalších podujatiach aj napriek tomu, že sme nemali pesničku v rádiu. Ďalší organizátori ťa pozvú, keď vidia, že dokážeš ľudí zabaviť z prvého počutia," objasnil Višňovský. 

 

Basgitarista zaspomínal aj na prvé veľké vystúpenie, ktoré sa konalo na festivale Alternatívne Leto v Revišti. "To už bol festival, ktorý bol OK. Zákonom festivalu bolo, že sa hrá na jednom pódiu, každý mal síce len 35 alebo 45 minút, ale vystupovalo strašne veľa kapiel za sebou a ten mix bol veľmi zaujímavý. My sme vyfasovali hneď piatok medzi desiatou a jedenástou večer a dvetisíc 'undergrounďákov' okamžite vedelo, o čo ide. Vtedy to bol omnoho slávnejší festival než Pohoda, ktorú v tom roku navštívilo asi o osemsto ľudí. O rok neskôr sa to otočilo. To už na Pohodu prišlo osemtisíc ľudí a na Revište opäť dvetisíc. Revište zaniklo a Pohoda funguje," uviedol. 

 

Prešovská formácia reprezentovala rodnú krajinu aj v zahraničí, a to napríklad na českom festivale v Trutnove či na maďarskom Szigete. "Trutnov je undergroundový asi ako Revište a dejú sa tam psychopatické veci, ktoré sú neskutočné. Kým sme neprišli prvýkrát na Sziget, netušili sme, čo obnáša festival. Tým, že sme do toho vbehli tak mladí, jediná šanca bola odohrať koncert. A dostať sa dnu, bola riadna sranda. Predstavte si stotisíc ľudí, my na Škode 105 a samý Maďar. Pre nás 'kláda' a totálne peklo. Ale väčšinou vždy trafíš. K pódiu sme sa dostali na poslednú chvíľu, hoci sme v areáli boli dlhšie. Ale dobre, všade sme hrali viackrát a tým to nie je spomienka, že si tam bol iba raz. Sziget päťkrát, Trutnov päťkrát, na každé podujatie máme spomienky, ktoré sú dlhodobé," vyhlásil hudobník, s ktorým v kapele pôsobia aj spevák a gitarista Ľubo Petruška a bubeník Tomáš Višňovský. 

Chiki liki tu-a Tour 2015: 
3. marca - Trnava, Art klub 
5. marca - Nitra, Frankie rock club 
6. marca - Martin, Mestská scéna 
7. marca - Bratislava, Randal (krst albumu) 
12. marca - Brno, Fléda (krst albumu) 
13. marca - Nové Mesto nad Váhom - Za rampami 
14. marca - Trenčín, Klub Lúč 
19. marca - Prešov, PKO (krst albumu) 
20. marca - Žilina, Rock N Rolla 
21. marca - Vrbové, Kinosála 
10. apríla - Prievidza, Element Music Club 
11. apríla - Brezno, Bombura 
14. apríla - Praha, Lucerna Music Bar 
16. apríla - Banská Bystrica, Klub 77 
17. apríla - Ružomberok, Relax čajovňa 
18. apríla - Hruštín, Dom kultúry 
24. apríla - Kremnica, Akropola 
25. apríla - Košice, Collosseum 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies