Chiesa: Taliani nie sú takí slabí, ako si všetci myslia

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 16:28 • 2 min
Chiesa: Taliani nie sú takí slabí, ako si všetci myslia

RÍM - Prvé zápasy na šampionátoch majú svoje vlastné pravidlá, myslí si niekdajší taliansky futbalový reprezentant Enrico Chiesa. Podľa účastníka ME 1996 v Anglicku aj svetového šampionátu vo Francúzsku o dva roky neskôr má "azúrová squadra" na to, aby na prebiehajúcom kontinentálnom šampionáte v "krajine galského kohúta" (10. júna - 10. júla) získala medailu.

slovakia

left justify in out

"Očakávania na Apeninskom polostrove nie sú veľké, paradoxne, pri takomto postoji by sme mohli dosiahnuť viac. Nikto si nás nevšíma, preto si myslím, že napokon môžeme dokráčať až na stupeň víťazov. Veľa bude záležať na vstupe do turnaja, úvodné zápasy sú vždy iné ako zvyšok podujatia," vyhlásil pre portál sport.pl 45-ročný rodák z Janov, ktorý za Taliansko odohral 22 duelov a strelil sedem gólov (1996-2001).


Trénerovi Antoniovi Contemu chýba na šampionáte trojica kreatívnych stredopoliarov - Marco Verratti, Claudio Marchisio a Riccardo Montolivo. Chiesa to však nepovažuje za až taký veľký problém. "Máme naozaj dobrých nástupcov. Verte mi, títo chlapci hrajú dobrý futbal. V súčasnosti nám možno chýba taliansky útočník typu Lewandowski, Ibrahimovič, Higuaín či Ronaldo, nemáme vpredu virtuózov, ale taký Graziano Pellé je fyzicky veľmi silný, vie si poradiť s obrancami a dokonale zapadá do talianskeho štýlu hry," skonštatoval Enrico Chiesa, ktorý na ME 1996 skóroval v skupinovej fáze do siete Česko pri prehre 1:2.

 

Taliani vstúpia do ME vo Francúzsku pondelkovým duelom E-skupiny proti hráčom Belgicka (začiatok o 21.00 h SELČ).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona