Chiellini necíti voči Suarezovi hnev: Trest od FIFA je prehnaný

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 14:32 • 2 min
Chiellini necíti voči Suarezovi hnev: Trest od FIFA je prehnaný

RIO DE JANEIRO - Trest, ktorý Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) udelila uruguajskému útočníkovi Luisovi Suarezovi, je prehnaný. Tvrdí to samotná obeť incidentu, taliansky obranca Giorgio Chiellini, do ktorého ramena sa kontroverzný Juhoameričan v utorkovom rozhodujúcom dueli D-skupiny MS zahryzol.

slovakia

left justify in out

Suarez sa previnil tesne pred víťazným gólom svojho krajana Diega Godina v 81. minúte. Incident si hlavný rozhodca nevšimol, ale uruguajského strelca usvedčili televízne kamery. Suarez dostal od disciplinárnej komisie FIFA za uhryznutie súpera rekordný trest na deväť zápasov, suspendáciu na štyri mesiace v akejkoľvek spojitosti s futbalovou činnosťou a pokutu 100.000 švajčiarskych frankov (cca (82.210 eur).

 

Chiellini v piatok vyhlásil, že necíti voči Suarezovi žiaden hnev. "V mojom vnútri nie sú žiadne pocity radosti, pomsty či hnevu voči Suarezovi za incident, ktorý sa stal na ihrisku. Zostáva vo mne iba hnev a sklamanie z výsledku zápasu a nášho vypadnutia," uviedol stopér Juventusu Turín na svojej oficiálnej webstránke.

 

Taliansky reprezentant, ktorý po zahryznutí ukazoval rozhodcovi odtlačky Suarezových zubov na svojom ramene, dokonca prejavil ľútosť smerom k Uruguajčanovi. "V tomto momente smerujú moje jediné myšlienky k Luisovi a jeho rodine, pretože čelia veľmi náročnému obdobiu. Vždy som jednoznačne podporoval disciplinárne verdikty kompetentných orgánov, no v tomto prípade si myslím, že navrhnutý trest je prehnaný. Dúfam, že mu ho zmiernia. Snáď bude môcť aspoň podporovať spoluhráčov počas zápasov, pretože takýto trest je pre hráča skutočne ubíjajúcim," myslí si Chiellini.

 

Mexický rozhodca Rodriguez si incident nevšimol a hráča v zápase nepotrestal. Učinila tak však FIFA, ktorá udelila Suarezovi rekordný štvormesačný trest. Kanonier Liverpoolu tak nebude môcť pomôcť svojmu tímu ani v sobotňajšom osemfinálovom súboji na MS proti Kolumbii. Taliani, majstri sveta z roku 2006 a finalisti EURO 2012, po prehre 0:1 s Uruguajom prekvapujúco skončili svoje účinkovanie na šampionáte už v základnej skupine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona