Chicagom otriasol ďalší prípad zastrelenia tínedžerky

NETKY.SK • 21 Február 2013, 12:30 • 2 min
Chicagom otriasol ďalší prípad zastrelenia tínedžerky

Chicagom otriasol ďalší prípad zastrelenia tínedžerky - Krimi Americkí vyšetrovatelia dnes obvinili muža podozrivého zo zastrelenia 18-ročnej ženy z Chicaga, ktorej sestra niekoľko hodín predtým stála na tribúne v blízkosti prezidenta Baracka Obamu, keď m

slovakia

left justify in out

img

Americkí vyšetrovatelia dnes obvinili muža podozrivého zo zastrelenia 18-ročnej ženy z Chicaga, ktorej sestra niekoľko hodín predtým stála na tribúne v blízkosti prezidenta Baracka Obamu, keď mal v Chicagu prejav o zákone na kontrolu držby zbraní.

Jim McPherson čelí obvineniu z vraždy, ozbrojeného násilia, nezákonného použitia zbrane a držania zakázaných látok. Mladík vo veku 21 rokov zostáva vo vyšetrovacej väzbe a pred súd predstúpi na budúci utorok.

Janay McFarlanová, matka trojmesačného chlapčeka, bola v severnej časti Chicaga navštíviť príbuzných a priateľov. Jej 14-ročná sestra bola niekoľko hodín predtým v tesnej blízkosti prezidenta Obamu, keď na chicagskej strednej škole Hyde Park Career Academy prednášal prejav o násilí s použitím strelných zbraní.

Tragédia sa odohrala minulý piatok v čase, keď sa Janay McFarlanová s ďalšími dvoma ľuďmi vracala z nákupu v obchode s alkoholom do domu jedného z priateľov. Podľa prokuratúry McPherson skupinku sledoval aj cez výklad obchodu a potom nasadol do auta, ktoré šoféroval jeho brat. 
Vďaka pomoci očitých svedkov sa páchateľa podarilo zadržať pol hodiny po čine, pričom v aute polícia našla tri strelné zbrane. 

Na stredajšej tlačovej konferencii prokuratúra ocenila spoluprácu ľudí žijúcich v tejto časti Chicaga, známej vysokou zločinnosťou, ale aj zaužívaným pravidlom mlčať a nepomáhať polícii, informovala televízia ABC News. 

Pre mnohých obyvateľov problémových štvrtí Chicaga bola šokom smrť 15-ročnej Hadiye Pendletonovej, ktorá sa koncom januára v jednom z mestských parkov stala obeťou neznámeho strelca. 

Jej smrť vyvolala veľkú pozornosť médií, keďže dievčina bola ako mažoretka stredoškolskej kapely aktívnou účastníčkou washingtonskej inaugurácie Baracka Obamu po jeho znovuzvolení do funkcie prezidenta USA. Aj preto sa na jej pohrebe zúčastnila i prvá dáma Michelle Obamová. 

Ako uviedla matka McFarlanovej, práve po Hadiynej smrti si jej dcéra začala často klásť otázky ohľadom vlastnej smrteľnosti.

Chicago v 20. rokoch minulého storočia preslávili gangsterské gangy i najslávnejší z gangstrov – Al Capone. Dodnes je Chicago neslávne známe vďaka veľkej zločinnosti, ktorá, hoci klesá, je stále výrazne vyššia ako v New Yorku alebo Los Angeles.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona