Chicago zdolalo Halákovo St. Louis 4:3 po sn, Hossa 0+1, stobodový Malkin

NETKY.SK • 30 Marec 2012, 11:26 • 2 min
 Chicago zdolalo Halákovo St. Louis 4:3 po sn, Hossa 0+1, stobodový Malkin

Chicago zdolalo Halákovo St. Louis 4 3 po sn, Hossa 0+1, stobodový Malkin - Hokej Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára zaznamenal v nočnom zápase zámorskej NHL jednu asistenciu, no jeho Boston prehral na domácom ľade s Washingtonom 2 3 po predĺžení a ná

slovakia

left justify in out

img

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára zaznamenal v nočnom zápase zámorskej NHL jednu asistenciu, no jeho Boston prehral na domácom ľade s Washingtonom 2:3 po predĺžení a nájazdoch. Pre tridsaťpäťročného kapitána "medveďov" to bol už 49. bod sezóny, keď k 37 asistenciám pridal aj 12 gólov.
      Washington sa vďaka výhre vo Východnej konferencii bodovo dotiahol (86) na ôsme Buffalo Sabers, no má odohratý o jeden zápas viac. Boston s 94 bodmi vedie Severovýchodnú divíziu. "Sme opäť v hre a teraz je tlak na Buffale. Sme radi, že sme získali tieto dva body," vyhlásil po zápase hviezdny útočník Capitals Alexander Ovečkin, ktorý si vylepšil štatistiky o dve asistencie.
      Duel sa pre tím z hlavného mesta nezačal vôbec dobre. Washington sa už v prvej tretine musel rozlúčiť s útočníkom Jasonom Chimerom, ktorý dostal trest do konca zápasu, a zraneným českým brankárom Tomášom Vokounom. Na jeho miesto naskočil krajan Michal Neuvirth. "Ako som už veľakrát hovoril, nikdy nie je ľahké naskočiť do rozbehnutého zápasu zo striedačky. No chalani odviedli skvelú robotu a veľmi mi pomohli," uviedol.
      Jednu gólovú prihrávku zaznamenal Marián Hossa pri domácej výhre Chicaga nad St. Louis 4:3 po nájazdoch. V bránke hostí sa predstavil Jaroslav Halák, ktorý kryl 37 striel súpera a zaznamenal 92,5-percentnú úspešnosť zákrokov. V nájazdoch ho prekonal iba Dave Bolland, no keďže "blues" neskórovali ani raz, stačilo to na výhru Blackhawks. Hokejisti Chicago sú tak opäť o krok bližšie k postupu do play off. Ak sa im to podarí, bude to už ich štvrtá účasť vo vyraďovačke za sebou. Zatiaľ však nechcú nič predbiehať. "Pokiaľ tam nie ste, neberte nič ako samozrejmé, hlavne v našej konferencii," vyhlásil útočník Patrick Sharp.
      Jubilejný 100. bod v prebiehajúcej sezóne dosiahol ruský útočník Pittsburghu Jevgenij Malkin. Ruský kanonier má na konte už 47 gólov a 53 asistencií a jasne kraľuje tabuľke produktivity NHL. Druhý v poradí Steven Stamkos na neho stráca deväť bodov. Malkin pokoril trojcifernú hranicu v zápase s New York Islanders, ktorý však "tučniaci" prehrali 3:5.
      Hokejisti Philadelphie rozstrieľali Toronto vysoko 7:1. "Javorové listy" sa museli ešte pred štartom duelu rozlúčiť so svojou brankárskou jednotkou. Švéd Jonas Gustavsson si totiž na rozcvičke privodil zranenie, keď ho zasiahla strela Clarka MacArthura do ľavého kolena. Zápas tak odchytal fínsky gólman Jussi Rynnäs, ktorého narýchlo povolali z farmy v AHL. Príliš sa mu nedarilo, keď z 30 striel chytil iba 23. "Nikdy nechcete za svoj chrbát pustiť sedem gólov, nie som vôbec šťastný," uviedol Rynnäs. Nepomohli mu však ani jeho spoluhráči, ktorí vyprodukovali iba 17 striel na súperovu bránku a jediný gól. "Vôbec nezáleží na tom, čo sa deje na druhej strane ihriska. Mojou prácou je chytať," reagoval na slabú streleckú aktivitu mladý Fín.
      Florida prehrala na ľade Minnesoty 2:3 po predĺžení. Slovenský útočník Tomáš Kopecký odohral v drese "panterov" 17 minút a do štatistík si pripísal jednu strelu a mínusku. New Jersey si poradilo s Tampou Bay po prestrelke 6:4 a Phoenix zdolal San Jose 2:0. Brankár "kojotov" Mike Smith zlikvidoval všetkých 38 striel súpera, oba góly domácich zaznamenal český útočník Radim Vrbata. Slovenský center Michal Handzuš sa v zostave Sharks neobjavil.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies