Chicago vyrovnalo v prestrelke na 2:2, bodovali všetci Slováci

NETKY.SK • 20 Jún 2013, 06:30 • 2 min
Chicago vyrovnalo v prestrelke na 2:2, bodovali všetci Slováci

BOSTON - Hokejisti Chicaga Blackhawks zvíťazili v stredajšom štvrtom finále Stanleyho pohára nad Bostonom 6:5 po predĺžení a vyrovnali stav série na 2:2.

slovakia

left justify in out

Oba tímy dokázali v doterajšom priebehu bojov o cennú trofej vyhrať na ľade súpera po jednom zápase. Finále sa bude určite hrať ešte na oboch štadiónoch, piaty zápas je na programe v sobotu v Chicagu, šiesty o dva dni neskôr v Bostone. Oba duely začínajú o 20.00 h východoamerického času (2.00 SELČ ďalší deň).

Už tretie finále zo štyroch v roku 2013 rozhodlo predĺženie. Fanúšikovia videli najmä v riadnom hracom čase ofenzívne predstavenie oboch tímov. Boston v zápase neustále doťahoval vedenie Chicaga. Blackhawks vyhrávali 1:0, 3:1, 4:2 i 5:4, Bruins vždy našli odpoveď a vrátili sa do duelu. Po presnom zásahu Brenta Seabrooka zo záveru 70. min však už nemohli pokračovať v súboji. 

Do zostavy hostí sa po jednozápasovej pauze vrátil Marián Hossa. Pravý krídelník si v súboji pripísal jednu asistenciu a štyri strely počas 19:07 min na ľade. Skóre duelu otvoril Michal Handzuš z Chicaga, ktorý sa presadil vo vlastnom oslabení. Banskobystričan odkorčuľoval 16:17 min a rozdal i tri bodyčeky. Dve gólové prihrávky si do štatistík pripísal Zdeno Chára, ktorý strávil na ľade druhý najvyšší čas z hráčov Bruins (28:15). Súboj zakončil troma mínusovými bodmi. 

Chicago začalo aktívnejšie, ale pribrzdilo ho vylúčenie Oduyu. Saad však dokázal zobrať puk Seguinovi, po rýchlom brejku dokázal presne cez Cháru prihrať na Handzuša, ktorý otvoril skóre. Oba tímy dávali zápasu veľký význam, na ľade nechýbala ani nervozita. V 13. min prišlo k šarvátke pri zadnom mantineli, ktorej predchádzal faul Keitha. V presilovke sa už presadili domáci, vyrovnal Peverley strelou zápästím k pravej žrdi. Tesne pred ním pálil Krug do žrde. 

V 21. min zakončoval Horton takmer do prázdnej bránky, ale Crawford situácia so šťastím vyriešil. Chicagu sa podarilo dostať z tlaku Bostonu a v 27. min udrelo. Strelu Rozsívala z pravého kruhu tečoval pod betón Raska kapitán Blackhawks Toews. Menšie zaváhanie domácich dokázali hostia potrestať ešte raz. Aktívneho Sharpa ešte Rask zastavil, ale z ďalšieho útoku sa dostal k odrazenému puku Patrick Kane a bekhendom už nemal problém skórovať - 1:3. Skóre mohli zvýšiť Hossa a po nájazde s Handzušom aj Sharp. Bruins prebral gól Lucica z 35. min, ktorý využil Chárovo nahodenie puku pred bránku. O necelú minútu síce Blackhawks viedli opäť o dva góly, v úniku dvoch na jedného sa na dvakrát presadil Kruger, ale Boston prevzal aktivitu a začal hrať oveľa lepšie. Bruins vo finále vychádzajú presilové hry, v 38. min sa pri jednej z nich po strele Cháru najlepšie zorientoval v závare pred bránkoviskom Bergeron. 

Domáci súpera zatlačili, vyrovnali až po prestávke. Po aktivite a kombinácii s Jágrom sa presadil spomedzi kruhov strelou z prvej na bližšiu žrď Bergeron. Chicago vytváralo pred Raskom veľký závar v snahe získať späť vedenie. Brankár Bruins vytesnil v 47. min ranu Bickell na brvno, potom zlikvidoval aj tvrdú strelu Stalberga. Hostia sa dočkali v 52. min, po tlaku pri presilovke o dvoch hráčov už pri hre piatich proti štyrom po naskočení Jágra na hraciu plochu sa zblízka dorážkou presadil Sharp. O 57 sekúnd sa opäť začínalo od začiatku, Crawford nestál v bránke najšťastnejšie a tvrdou golfovou ranou nad vyrážačku ho prepálil Boychuk. 
O víťazovi muselo tretíkrát vo finálovej sérii rozhodnúť predĺženie. Bruins ho začali veľmi aktívne, vytvorili si viaceré šance. Crawforda však neprekonali. Oba tímy hrali následne rozvážne a opatrne. O všetko rozhodol v 70. min Seabrook. Obranca Chicaga sa na útočnej modrej uvoľnil cez Jágra a jeho tvrdá rana z vrcholu pravého kruhu skončila v sieti - 5:6. 

Výsledok stredajšieho štvrtého finálového zápasu Stanleyho pohára v hokeji: 
Boston Bruins - Chicago Blackhawks 5:6 (1:1, 2:3, 2:1 - 0:1) - stav série: 2:2 

Góly: 15. Peverley (Ference), 35. Lucic (CHÁRA), 38. P. Bergeron (CHÁRA, Jágr), 43. P. Bergeron (Jágr), 53. Boychuk (Horton, Krejčí) - 7. HANDZUŠ (Saad), 27. Toews (Rozsíval), 29. P. Kane (Bickell, Rozsíval), 36. Kruger (Frolík, Bolland), 52. Sharp (MARIÁN HOSSA, Keith), 70. Seabrook (Bickell, P. Kane) 
Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:1, rozhodovali: O´Halloran, McCauley - Racicot, Sharrers, 17 565 divákov. 



Zostavy: 
Boston: Rask - Chára, Seidenberg, Boychuk, Ference, Krug, McQuaid - Horton, Krejčí, Lucic - Jágr, P. Bergeron, Marchand - Daugaviňš, Peverley, S. Thornton - Paille, Kelly, Seguin 
Chicago: Crawford - Keith, Seabrook, Leddy, Rozsíval, Hjalmarsson, Oduya - P. Kane, Toews, Bickell - Marián Hossa, Handzuš, Sharp - Frolík, Bolland, Kruger - Saad, Shaw, Stalberg



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies