Chicago vyhralo nad Bostonom, Handzuš a Hossa sú krok od trofeje

NETKY.SK • 23 Jún 2013, 10:21 • 2 min
Chicago vyhralo nad Bostonom, Handzuš a Hossa sú krok od trofeje

CHICAGO - Hokejisti Chicaga zvíťazili v noci na nedeľu v piatom zápase finále play off zámorskej NHL na domácom ľade nad Bostonom 3:1.

slovakia

left justify in out

"Jastrabi" sa ujali v sérii vedenia 3:2 a od zisku Stanleyho pohára ich delí už iba jedno víťazstvo. V prípade opätovného vyrovnania série by Chicago hralo siedmy zápas doma. V piatom dueli zažiaril americký útočník Patrik Kane, ktorý zaznamenal prvé dva presné zásahy domácich. Skóre duelu otvoril v 18. minúte po tom, čo do bránky doťukol strelu Johnnyho Oduyu a v 26. minúte bekhendom zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Nádej pre hostí vykresal v tretej tretine slovenský obranca Zdeno Chára svojou typickou delovkou. Boston v záverečných minútach ešte stavil na hru bez brankára, no "jastrabi" gólom Davea Bollanda do prázdnej bránky upravili na konečných 3:1. Slovenskí hokejisti v službách Chicaga Michal Handzuš a Marián Hossa sa bodovo nepresadili. Hossa si počas viac ako 16 minút strávených na ľade pripísal jeden strelecký pokus. Handzuš strávil na ľade 17:05 min a ďalšie dve minúty si odsedel na trestnej lavici. Chára patril s 24:22 min už tradične medzi najvyťaženejších hráčov hostí, zo zápasu si okrem gólu a troch striel odniesol aj dve mínusky. Séria sa sťahuje do Bostonu, šiesty vzájomný duel je na programe v noci na utorok opäť o 2.00 SELČ. Hokejový útočník Bostonu Bruins Patrice Bergeron nedohral pre zranenie piaty zápas finále play off zámorskej NHL v Chicagu. Dvadsaťsedemročný Kanaďan skončil na pozorovaní v miestnej nemocnici, bližšie informácie o jeho zdravotnom stave však nie sú známe. Bergeron odohral v noci na nedeľu iba prvú tretinu a 49 sekúnd v druhom dejstve finálového stretnutia. Séria sa sťahuje do Bostonu, šiesty vzájomný duel je na programe v noci na utorok opäť o 2.00 SELČ. 

Hráči Chicaga boli od začiatku aktívni. Vedenia sa mohli ujať už vo štvrtej minúte, keď Kane spoza bránky našiel Toewsa, ale jeho strela sa iba obtrela o bránkovú konštrukciu. O päť minút nevyužil šancu ani Sharp, ktorý strieľal do odkrytej Raskovej svätyne. Následne podržal "medveďov" brankár, ktorý parádnym zákrokom zneškodnil ďalší pokus Sharpa. Chicago zúročilo svoju snahu dve a polminúty pred koncom prvého dejstva. Kane nahodil puk od mantinelu, zmocnil sa ho Oduya, ktorého strelu tečoval ešte Toews, ale puk dopravil do bránky až Kane - 1:0. Po tomto gólovom momente začali na ľade pracovať emócie, ktoré vyústili do menších šarvátok. V druhej tretine videli diváci v United Centre vyrovnanú hru. V 26. minúte sa do streleckej listiny opäť zapísal Kane, ktorý tentoraz bekhendom zakončil Bickellovu akciu. Ten istý hráč mal o tri minúty neskôr na hokejke hetrik, ale Rask bol proti. V ďalších minútach musel odolával tlaku súpera brankár Chicaga, za svoj chrbát nepustil ani štipľavú strelu Cháru a po druhom klaksóne odchádzali do kabín opäť spokojnejší domáci. Na začiatku záverečného dejstva sa Boston s odhodlaním pustil do svojho súpera a defenzíva "jastrabov" sa musela mať na pozore. Do hry už nezasiahol kapitán Blackhawks Toews pre zranenie hornej časti tela. V drese Bostonu zase chýbal útočník Patrice Bergeron, ktorý utrpel bližšie nešpecifikované zranenie a musel ísť do nemocnice. Hostia aj bez neho pokračovali v tlaku a podarilo sa im znížiť v 44. minúte, keď Krejčí naservíroval prihrávku Chárovi a ten svojou typickou delovkou nedal Crawfordovi žiadnu šancu. Boston mohol ďakovať za tesný výsledok najmä svojmu gólmanovi Raskovi, ktorý zneškodnil pokusy aktivitou sršiaceho Kanea a následne aj Krügera. Na opačnej strane sa dostal do dobrej príležitosti Jágr, ale svoju streleckú smolu stále neprelomil. Záverečných 10 minút prinieslo trochu nekoordinbovaný tlak hostí a deštruktívne vibrácie domácich. "Medvedi" stavili v záverečných minútach na hru bez brankára, ale situáciu využili pár sekúnd pred koncom domáci a Bolland gólom do prázdnej bránky upravil na konečných 3:1. 

Finále play off NHL - 5. zápas:
Chicago - Boston 3:1 (1:0, 1:0, 1:1 -CHÁRA za hostí 1+0)
Góly: 18. Kane (Oduya, Toews), 26. Kane (Bickell, Toews), 60. Bolland (Frolík) - 44. CHÁRA (Krejčí, Lucic). Rozhodovali: Watson, Rooney - Heyer, Murphy, vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, strely na bránku: 32:25, 22.274 divákov.

Chicago: Crawford - Seabrook, Keith, Oduya, Hjalmarsson, Rozsíval, Leddy - Kane, Toews, Bickell - HOSSA, HANDZUŠ, Sharp - Stalberg, Shaw, Saad - Frolík, Bolland, Krüger

Boston: Rask - Seidenberg, CHÁRA, Boychuk, Ference, McQuaid, Krug - Horton, Krejčí, Lucic - Jágr, Bergeron, Marchand - Seguin, Kelly, Paille - Thornton, Peverley, Soderberg
/stav série: 3:2/

Hlasy po zápase:

Corey Crawford, brankár Chicaga: "Dnes to bol opäť ťažký zápas. Boston hral dobre, najmä v tretej tretine zatlačil a vyvíjali na nás tlak. Predviedli sme dobrú hru, Kane nás zachránil a zaznamenal dva veľmi dôležité góly. V ďalšom zápase musíme hrať rovnakým spôsobom, tvrdo, neopúšťať náš štýl hry."

Patrick Sharp, útočník Chicaga: "Tretia tretina nebola z našej strany najlepšia. Máme však dobrý tím a každý robil všetko preto, aby sme udržali vedenie. Táto séria nie je vôbec jednoduchá. Piaty zápas na domácom ľade za stavu 2:2 bol pre nás veľkou príležitosťou, ako dosiahnuť víťazstvo. Cítime sa skvelo."

Claude Julien, tréner Bostonu: "Naším cieľom teraz bude vynútiť si siedmy zápas, musíme sa však predtým popasovať a vyhrať šiesty duel. Doma nám to ide dobre a musíme v tom pokračovať. Je to jednoduché, no netreba panikáriť."

Tuukka Rask, brankár Bostonu: "Stále musíme veriť a musíme sa poriadne pripraviť na ďalší zápas. Verím, že máme na to a dokážeme si vybojovať siedmy zápas. Určite nie je nič stratené." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies