Chicago stoplo sériu Haláka, inak skvelá noc SR - Gáborík 1+2, Kopecký 1+1

NETKY.SK • 14 Marec 2012, 08:00 • 2 min
Chicago stoplo sériu Haláka, inak skvelá noc SR - Gáborík 1+2, Kopecký 1+1

Chicago stoplo sériu Haláka, inak skvelá noc SR - Gáborík 1+2, Kopecký 1+1 - Hokej Na čísle osem sa zastavila víťazná séria brankára Jaroslava Haláka v zámorskej hokejovej NHL. V noci na stredu stál slovenský gólman opäť medzi žrďami St.

slovakia

left justify in out

img

Na čísle osem sa zastavila víťazná séria brankára Jaroslava Haláka v zámorskej hokejovej NHL. V noci na stredu stál slovenský gólman opäť medzi žrďami St. Louis, ktoré podľahlo Chicagu 3:4 v nájazdoch. Halák však tradične držal tím lídra celej súťaže nad vodou, keď čelil 46 strelám. Päťkrát ho zamestnal aj jeho krajan v tíme "jastrabov" Marián Hossa, ktorý sa síce gólu nedočkal, ale skončil duel s dvoma asistenciami na konte.
      Vo výbornej forme hrá útočník Marián Gáborík, ktorý zaznamenal už svoj 34. gól v prebiehajúcej sezóne a na výhre New Yorku Rangers nad Carolinou 4:2 sa podieľal aj dvoma asistenciami. Tá druhá bola už jeho jubilejná tridsiata. Darilo sa aj Tomášovi Kopeckému, ktorý pri výhre Floridy nad Torontom (5:2) zaknihoval dva body za presný zásah počas presilovky a asistenciu.
      Napriek debaklu Bostonu na ľade Tampy Bay (1:6) si kapitán "medveďov" Zdeno Chára svoju úlohu splnil a na konto si pripísal asistenciu. Navyše nebol ani pri jednom inkasovanom góle svojho mužstva a do hodnotenia si pripísal jeden plusový bod. Priam neuveriteľne vyznieva štatistika streleckých pokusov - "bleskom" ich stačilo na poltucet presných zásahov do siete súpera len sedemnásť. Hviezdou duelu bol domáci kanonier Steven Stamkos, ktorý sa vďaka dvom "trefám" dostal na métu 50 gólov v základnej časti profiligy a spoločne s Rusom Jevgenijom Malkinom z Pittsburghu Penguins kraľuje kanadskému bodovaniu. Obaja majú na konte 84 bodov, no Malkin na ich dosiahnutie potreboval o osem zápasov menej.

      výsledky:
      NY Islanders - Washington 4:5 pp a sn, Philadelphia - New Jersey 3:0, NY Rangers - Carolina 4:2 /za domácich Gáborík 1+2/, Tampa Bay - Boston 6:1 /za hostí Chára 0+1/, Florida - Toronto 5:2 /za domácich Kopecký 1+1/, Minnesota - Dallas 0:1, Chicago - St. Louis 4:3 pp a sn /Hossa 0+2 - Halák odchytal celý zápas a kryl 43 zo 46 striel/, Calgary - San Jose 3:2 pp, Los Angeles - Detroit 5:2.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies