Chicago našlo recept na zraneného Cháru

NETKY.SK • 25 Jún 2013, 10:34 • 2 min
Chicago našlo recept na zraneného Cháru

BOSTON - Kapitán Bostonu Zdeno Chára bol v pondelok po rozhodujúcom šiestom zápase hokejového Stanleyho pohára smutný, keď sledoval oslavy súperov z Chicaga. Po stretnutí súperom podal ruku a uznal ich kvality, srdečne sa objal s krajanmi Michalom Handzušom a Mariánom Hossom. Blackhawks zvládli výzvu menom Chára, našli recept, ako sa dostať cez najvyššieho muža NHL.

slovakia

left justify in out

Chára je kľúčovým mužom defenzívy Bruins, na ľade odkorčuľuje množstvo minút. V pondelok pri prehre 2:3 bol opäť najvyťaženejším hráčom svojho tímu (25:29 min), na jeho konto pribudol aj mínusový bod a jedna strela. S piatimi bodyčekmi bol v tomto smere spoločne s Kellym a Rozsívalom najaktívnejší. "Chceli sme dať do zápasu všetko, bojovať, ako sa dalo. Chceli sme dosiahnuť lepší výsledok. Je kruté prehrať zápas i sériu týmto spôsobom. Ak by som mal hovoriť o obrane, myslím si, že počas celého play-off sme hrali veľmi dobre a odviedli sme kvalitnú prácu. Chicago našlo v našej defenzíve diery. Ak mám byť úprimný, občas sme nestáli na správnom mieste, alebo sme nesprávne vyhodnotili situáciu a nešli po odrazených pukoch. Poskakujúce puky pod nohami sme nie vždy poslali mimo nebezpečnej zóny," povedal podľa Boston Globe Zdeno Chára. 

Trenčiansky odchovanec bol na ľade pri desiatich z posledných dvanástich gólov finálovej série. Play-off zakončil so siedmimi plusovými bodmi, ale túto štatistiku mohol mať lepšiu v prípade iného vývoja súbojov o Stanleyho pohár. Vo finále nazbieral celkovo päť mínusových bodov, v posledných šiestich dueloch mal túto štatistiku dokonca mínus šesť. Všetky tri duely vyhrali Blackhawks. Hráči Chicaga sa pred začiatkom finále s rešpektom vyjadrovali o slovenskom obrancovi. Napokon našli na jeho hru recept. "Myslím si, že každý tím, a nielen Chicago, hral proti mne rovnakým spôsobom. Bez ohľadu na súpera, každý hral fyzicky, snažil sa rýchlo korčuľovať. Je to play-off a týmto štýlom sa v ňom hrá. Je to fyzický šport a vy musíte očakávať podobné súboje," vysvetľoval Chára. 

Slovák je lídrom Bruins na ľade i v kabíne. Spoluhráči sa svojho kapitána zastali, aj keď mnohí ho za vysoký počet mínusových bodov v rozhodujúcich chvíľach ročníka kritizovali. "Je to tímová hrá, nie? Zdeno hral skvelý hokej, dal góly, bol dlhé minúty na ľade. Hrá tak dlho, určite to nie je náhoda," tvrdil obranca Bruins Dennis Seidenberg. 

Na hre Zdena Cháru sa mohlo prejaviť aj zranenie, ktoré mu znemožňovalo lepší pohyb. V Bostone o zdravotných problémoch vyše dvojmetrového hokejistu mlčia. "Chicagu patrí uznanie za predvedenú hru. Zdeno bol jedným z tých hráčov, ktorí neboli stopercentne v poriadku. Bojoval napriek zraneniu a ja môžem byť naňho i na ďalších hrdý," uviedol pre Boston Globe tréner Claude Julien, ktorý však odmietol špecifikovať zranenie slovenského obrancu. Rodák z Trenčína o zdravotných problémoch rovnako mlčal."Nebudem hovoriť o svojom zdravotnom stave," dodal pre Boston Globe Chára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona