Chicago má Prezidentskú trofej, Handzuš s 3 asistenciami

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 06:51 • 2 min
Chicago má Prezidentskú trofej, Handzuš s 3 asistenciami

NEW YORK - Hokejisti Chicaga Blackhawks sa stali druhýkrát po sezóne 1990/91 držiteľmi Prezidentskej trofeje v NHL. Definitívne sa najlepším tímom základnej časti stali po stredajšom víťazstve 4:1 v Edmontone, na ktorom sa podieľal Michal Handzuš troma a Marián Hossa jednou asistenciou.

slovakia

left justify in out

Blackhawks majú na konte 75 bodov, najlepší tím Východnej konferencie Pittsburgh môže celkovo získať maximálne o bod menej. Chicago vyhralo desiaty zápas z posledných trinástich, Edmonton prehral deviatykrát z desiatich duelov. Handzuša vyhlásili za druhú hviezdu súboja.

Martin St. Louis pomohol siedmym hetrikom v kariére Tampe Bay Lightning k víťazstvu 5:2 nad Torontom. Tridsaťsedemročný pravý krídelník sa dostal s 58 bodmi na čelo tabuľky produktivity. V zápase s "javorovými listami" sa darilo aj Stevenovi Stamkosovi, ktorý ku gólu pridal aj jednu asistenciu. Slovák Richard Pánik nebodoval, no na ľade strávil viac než 14 minút. Lightning prerušili šesťzápasovú sériu bez víťazstva, k tomu im pomohol brankár Ben Bishop 26 úspešnými zákrokmi. 

Hokejisti Detroitu Red Wings zvíťazili na domácom ľade na hráčmi Los Angeles Kings a dostali sa ôsmu priečku tabuľky Západnej konferencie. Pred deviatym Columbusom majú momentálne jednobodový náskok, do konca základnej časti musia oba tímy odohrať ešte po dve stretnutia. Hráči Phoenixu zaznamenali v súboji so San Jose (2:1) štvrté víťazstvo z ostatných piatich duelov na domácom ľade. 

Výsledky stredajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL: 
Edmonton - Chicago 1:4 (1:2, 0:0, 0:2) 
Góly: 5. Jakupov (Fistric, Horcoff) - 4. Toews (Saad, MARIÁN HOSSA), 9. P. Kane (HANDZUŠ, Rozsíval), 45. Oduya (P. Kane, HANDZUŠ), 59. Sharp (P. Kane, HANDZUŠ) 



Phoenix - San Jose 2:1 (2:0, 0:1, 0:0) 
Góly: 12 Stone (R. Vrbata, Doan), 18. Yandle (Ekman-Larsson, Doan) - 24. Burns 

Tampa Bay - Toronto 5:2 (0:1, 2:1, 3:0) 
Góly: 26. Stamkos (N. Thompson, Carle), 36. St. Louis (N. Thompson), 44. Gudas (Purcell, Stamkos), 54. St. Louis (Aulie, Tyrell), 58. St. Louis (Lecavalier) - 18. P. Kessel (Bozak), 40. MacArthur (Franson) 

Detroit - Los Angeles 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) 
Góly: 31. Daciuk (J. Ericssson, Zetterberg), 46. Tootoo (Eaves, B. Smith), 54. Franzén (Zetterberg, Daciuk) - 26. Clifford (T. Lewis, Stoll)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies