Cher odmietla ponuku vystúpiť na olympiáde v Soči

NETKY.SK • 15 September 2013, 13:37 • 2 min
Cher odmietla ponuku vystúpiť na olympiáde v Soči

BRATISLAVA - Šesťdesiatsedemročná speváčka to urobila, pretože nesúhlasí so zákonmi obmedzujúcimi práva homosexuálov, ktoré ruská vláda schválila.

slovakia

left justify in out

Americká speváčka Cher odmietla vystupovať pri príležitosti zahájenia zimných olympijských hier 2014 v Soči. Šesťdesiatsedemročná speváčka neprijala túto ponuku, pretože nesúhlasí so zákonmi obmedzujúcimi práva homosexuálov, ktoré ruská vláda schválila. Prednedávnom pritom z rovnakých dôvodov odmietol účasť na filmovom festivale v Petrohrade aj herec Wentworth Miller.

"Chcem vedieť, ako tam tá nenávisť voči homosexuálom vznikla. Rusi to necítia rovnako ako vláda," povedala dlhoročná ikona LGBTI komunity a matka transsexuálneho syna Chaza. Toho by vraj do Ruska nikdy nepustila. Otcom Chaza je speváčkin bývalý manžel Sonny Bono. Spolu s ním vraj Cher okúsila, aké to je, keď sa s odlišnými ľuďmi zle zaobchádza. "Sonny sa vždy pre to hádal. Ľudia ho nazývali homosexuálom a on by si za to nechal rozbiť aj nos. Bolo to všetko len preto, že sme sa odlišne obliekali. Išlo pritom o naše bežné oblečenie," vysvetlila.  

Cher momentálne pripravuje nový album Closer to the Truth, ktorý by mal vyjsť 24. septembra. Medzičasom stihla z neho zverejniť tanečný singel Woman's World. Nahrávka, pre ktorú napísali skladby aj Pink a Lady Gaga, bude jej prvý albumom od roku 2001, kedy vyšla jej 25. štúdiovka Living Proof. Odvtedy uviedla na trh dve kompilácie - The Very Best of Cher (2003) a Gold (2005) a jediný živý album jej kariéry s názvom Live! The Farewell Tour (2003). V roku 2010 sa Cher ohlásila piesňou You Haven't Seen the Last Of Me z filmu Varieté (2010), s ktorou to dotiahla na prvé miesto v rebríčku Billboard Dance/Club Play Songs. Stala sa tak jediným interpretom, ktorému sa podarilo dostať na čelo v niektorom rebríčku Billboard v každej z ostatných šesť dekád. Za túto skladbu získala jej autorka Diane Warren v januári 2011 Zlatý glóbus.

Nový album chce rodáčka z Kalifornie predstaviť na avizovanom poslednom turné, ktoré dostalo žartovný pracovný názov Never Can Say Goodbye Tour. Zatiaľ poslednou koncertnou šnúrou speváčky je Living Proof: The Farewell Tour, ktorá sa uskutočnila v rokoch 2002 až 2005. V rokoch 2008 až 2011 Cher pravidelne vystupovala v lasvegaskom Caesars Palace. K jej najväčším hitom patria skladby ako Believe, If I Could Turn Back Time, All or Nothing, Strong Enough, Take Me Home či dueto I Got You Babe. Počas svojej takmer 50-ročnej kariéry získala okrem iného aj prestížne hudobné ocenenie Grammy a za herecké výkony jej udelili Oscara, Emmy či tri Zlaté glóbusy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies