Cheney: Agenti CIA, ktorí vypočúvali teroristov, sú hrdinovia

NETKY.SK • 15 December 2014, 19:14 • 2 min
Cheney: Agenti CIA, ktorí vypočúvali teroristov, sú hrdinovia

WASHINGTON - Bývalý americký viceprezident Dick Cheney sa zastal v súčasnosti už zakázaného programu mučenia podozrivých členov teroristickej siete al-Káida.

slovakia

left justify in out

Agentov Ústrednej spravodajskej služby (CIA), ktorí ho praktizovali, označil za hrdinov, informovala dnes stanica al-Džazíra.
     

"Môžem pokojne povedať, že títo ľudia by mali byť chválení a vyznamenaní," uviedol bývalý námestník prezidenta Georgea W. Busha v nedeľňajšom rozhovore pre stanicu NBC. "Okamžite by som to spravil znova," podotkol Cheney ohľadom sporných metód, ktoré vyšetrovacia komisia označila za "brutálne".
     

Jeho vyjadrenia prišli niekoľko dní po tom, ako Senát zverejnil dlho očakávané závery vyšetrovania vypočúvacích techník používaných agentmi CIA po útokoch na USA z 11. septembra 2001. V dokumente sa tiež spochybňuje efektívnosť týchto snáh a hodnota informácií, ktoré sa takýmto spôsobom získali.
     

Cheney však so zisteniami prezentovanými v tejto správe ostro nesúhlasil. "Fungovalo to. Absolútne," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies