Chelsea zvládla londýnsky šláger, Conte: Musíme zostať pokorní

NETKY.SK • 27 November 2016, 11:04 • 2 min
Chelsea zvládla londýnsky šláger, Conte: Musíme zostať pokorní

LONDÝN - Futbalisti Chelsea Londýn potvrdili post lídra Premier League.

slovakia

left justify in out

V sobotňajšom šlágri londýnskych konkurentov, v ktorom sa stretli dve najlepšie obrany doterajšieho priebehu sezóny, pokorili Tottenham 2:1 a víťazné ťaženie natiahli na sedem zápasov. "The Blues" inkasovali v najvyššej domácej súťaži vôbec prvýkrát po šiestich stretnutiach s nulou na konte.

 

Prvý polčas udávali tempo zápasu hostia a v 11. minúte delovkou rozvlnil sieť Christian Eriksen. Chelsea sa prebudila tesne pred polčasovou prestávkou, keď o vyrovnanie sa postaral Pedro. Rozhodujúci zásah prišiel v 51. minúte. Pred bránou sa sám ocitol Victor Moses a pred Llorisom sa nepomýlil. "Ak si rozanalyzujeme zápas, zistíme, že sme boli lepší. Hrali sme veľmi dobre, no pri inkasovanom góle sme mali smolu. Po prestávke sme dostali gól veľmi rýchlo. Sme sklamaní, ale musíme byť spokojní s výkonom proti veľmi silnému tímu," povedal pre BBC tréner Tottenhamu Mauricio Pochettino.

 

Spurs len potvrdili, že sa im z historického hľadiska na Stamford Bridge nedarí. Čakanie na víťazstvo predĺžili už na 30 stretnutí, naposledy dokázali zvíťaziť na pôde rivala ešte vo februári 1990. "The Blues" naopak pokračujú v hernom a výsledkovom napredovaní. Kým na konci septembra boli na desiatom meste a strácali osem bodov na čelo tabuľky, teraz sú lídrami Premier League.

 

"Som spokojný so spôsobom, ako sme sa vrátili do zápasu. Takéto duely sú náročné. Tottenham začal dobre. Nie je jednoduché prehrávať 0:1, ale potešil ma výkon a reakcia hráčov. Teraz je potrebné pokračovať v práci. Ešte je priskoro hovoriť o titule. Liga je veľmi náročná, šesť alebo sedem tímov dokáže získať titul," uviedol tréner Chelsea Antonio Conte.

 

Svoju pozíciu môžu potvrdiť hráči Chelsea už na budúci víkend, kedy ich čaká dôležitý súboj na ihrisku tretieho Manchestru City. "Musíme pokračovať v zlepšovaní sa, je pred nami dlhá cesta. Musíme zostať pokorní. Zápas s Tottenhamom bol pre nás veľký test," dodal Conte.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies