Chelsea zvíťazila u majstra, prekonala vlaňajšiu sezónu

NETKY.SK • 15 Január 2017, 17:12 • 2 min
Chelsea zvíťazila u majstra, prekonala vlaňajšiu sezónu

LEICESTER - Zdá sa, že príchodom Antonia Conteho na lavičku anglického futbalového klubu FC Chelsea mieria "The Blues" znova za pozíciami stratenými v uplynulej sezóne.

slovakia

left justify in out

Mužstvo zo Stamford Bridge zvíťazilo v sobotňajšom stretnutí 21. kola Premier League na ihrisku úradujúceho šampióna Leicestru City rozdielom triedy 3:0 a upevnilo si líderskú pozíciu v tabuľke. Hostí potiahli za triumfom španielski legionári. Dvakrát sa presadil obranca Marcos Alonso, keď zhodou okolností skóroval v šiestej minúte oboch polčasov. Trojbodovú poistku pridal v 71. min Pedro Rodríguez.

 

Chelsea vyhrala ostatných deväť duelov, v ktorých po prvom dejstve viedla. Duel nápadne pripomínal vzájomné merania síl z uplynulej sezóny, avšak v obrátenom garde. Vtedy za titulom mieriace "líšky" z Leicestru proti trápiacemu sa šampiónovi z Londýna zabodovali v oboch zápasoch (2:1 doma, 1:1 vonku). Tentoraz majstrovský Leicester, v tomto ročníku zaostávajúci za očakávaniami, nestačil na Conteho družinu. Chelsea má po sobotňajšom triumfe na konte 52 bodov, čo je viac, ako získala v celej vlaňajšej sezóne (50).

"Podali sme dobrý výkon, pretože nie je ľahké prísť do Leicestru, hrať proti majstrovi a vyhrať takýmto výsledkom," vyhlásil podľa webu soccerway.com Antonio Conte. Ocenil, akým spôsobom sa jeho mužstvo prezentovalo po minulotýždňovej prehre na pôde Tottenhamu (0:2). "Som veľmi rád, že sme po nezdare proti Spurs opäť na správnej ceste," dodal 47-ročný rodák z Lecce.

 

Jeho krajana na lavičke Leicestru Claudia Ranieriho mrzel krutý výsledok. S výkonom zverencov bol totiž spokojný. "Hovoril som hráčom, že duel proti Chelsea popiera akékoľvek tabuľkové prognózy a stať sa môže čokoľvek. Proti Manchestru City sme podali fantastický výkon a zvíťazili sme. Dnes sme zahrali dobre a prehrali sme, taký je futbal. Bolo to o efektivite, pri prvých dvoch góloch sme mali byť trochu viac skoncentrovaní," vyhlásil čerstvý držiteľ ocenenia pre najlepšieho trénera mužského kolektívu v roku 2016 od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies