Chelsea vyradila obhajcu z FA Cupu, kontroverzie medzi Mourinhom a Contem

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 10:10 • 2 min
Chelsea vyradila obhajcu z FA Cupu, kontroverzie medzi Mourinhom a Contem

LONDÝN - Futbalisti londýnskej Chelsea skompletizovali semifinálovú štvoricu anglického FA Cupu. V pondelkovom večernom štvrťfinále zdolali obhajcu trofeje Manchester United 1:0 gólom N´Gola Kantého z 51. minúty zápasu.

slovakia

left justify in out

V napätej atmosfére prišlo ešte väčšie dusno po tom, ako sa v 35. minúte stredopoliar Manchestru United Ander Herrera „vyfauloval“ na Edenovi Hazardovi - dostal už svoju druhú žltú kartu po zákroku na tohto ofenzívneho hráča súpera a musel predčasne z ihriska. Bola to tretia červená karta pre United v tejto sezóne a druhá pre Herreru.

 Poriadne to rozčertilo trénera United Josého Mourinha. Portugalčana a jeho náprotivok na lavičke Chelsea Antonia Conteho museli od seba oddeliť po tom, ako sa na zemi ocitol  Marcos Alonso. Kontroverzie medzi manažérmi pokračovali aj v ďalšom priebehu, pričom bývalého trénera Londýnčanov počastovali fanúšikovia modrých rôznymi pokrikmi.

Domáci svoju presilovku využili v 51. minúte, keď si kúsok za šestnástkou vytvoril dobrú streleckú parketu Kante a presnou prízemnou strelou k žrdi prekonal Davida de Geu, ktorý v prvej časti hry perfektne zasiahol pri šanciach Hazarda a Garyho Cahilla. Pre Kanteho to bol druhý gól sezóny, pričom oba dal do siete United.

Za hostí mohol vyrovnať Marcus Rashford, ktorý nastúpil napriek chorobe (Ibrahimovič bol v treste) - jeho prienik a strelu zlikvidoval reflexne nohou brankár Thibaut Courtois.

Tréner Antonio Conte hodnotil zápas pre BBC takto: „Bol to dobrý výkon proti silnému tímu s dobrými hráčmi. United má najlepšie mužstvo v lige. Musíme mať radosť z postupu do ďalšieho kola.“ Posťažoval sa na to, že hráči United „poľovali" na Hazarda: „Po 25 minútach pre neho nebolo možné hrať futbal. Dostával kopanec za kopancom."  Pod taktovkou Taliana vyhrala Chelsea už 13. domáci zápas v rade. Mužstvo vedie tabuľku Premier League s 10-bodovým náskokom, je v semifinále FA Cupu a má tak reálnu šancu na zisk double.

 „Nebudem hovoriť o červenej karte. Chcem len povedať, že som skutočne hrdý na mojich hráčov a fanúšikov United,“ vyjadril sa po zápase José Mourinho. Potom sa však predsa len rozhovoril na tému vylúčenia: „Každý to môže analyzovať z rôznych hľadísk, no všetci sme videli zápas do červenej karty a po červenej karte. Môžeme porovnať rozhodnutia pri dvoch žltých kartách s tými, ktoré uložené neboli. Nechcem ísť týmto smerom. Michael Olivier je rozhodcom s fantastickým potenciálom, ale v štyroch zápasoch odpískal tri penalty a vytiahol jednu červenú. Ja to nezmením, po zápase som mu potriasol rukou a zablahoželal." Na Mourinha vykrikovalo domáce obecenstvo pokrik Judáš! Tréner reagoval troma zdvihnutými prstami na znak toho, že získal na Stamford Bridge tri tituly. „Stále som jednotka. Môžu ma nazývať, ako chcú, som profesionál, bránim svoj tím."

Ani druhý návrat portugalského kouča na štadión, kde dlhé roky úspešne pôsobil, nebol vydarený. Po jesennom ligovom debakli 0:4 prišlo vyradenie z FA Cupu. Chelsea už 12 zápasov neprehrala s Manchestrom United vo všetkých súťažiach - od domácej prehry 2:3 v októbri 2012. „červení diabli“ zaznamenali v minulosti iba dve horšie série proti jednému tímu - po 13  prehier s FC Liverpool (z roku 1927) a Leedsom (1972).

Z kvarteta semifinalistov FA Cupu sú až tri kluby z Londýna - Chelsea, Arsenal, Tottenham. To sa prihodilo prvý raz od roku 2002 (Arsenal, Chelsea, Fulham).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona