Chelsea v šesťbodovom trháku, Conte vyzdvihol výkon Fabregasa

NETKY.SK • 15 December 2016, 09:16 • 2 min
Chelsea v šesťbodovom trháku, Conte vyzdvihol výkon Fabregasa

LONDÝN - Po príchode trénera Antonia Conteho stratil miesto v základnej jedenástke FC Chelsea. V uplynulých dňoch sa však výrazne zaslúžil o to, že jeho tím je na čele anglickej Premier League v šesťbodovom trháku. Skúsený španielsky futbalista Cesc Fabregas v stredu rozhodol o víťazstve 1:0 v Sunderlande a natiahnutí víťaznej ligovej série Londýnčanov na desať zápasov.

slovakia

left justify in out

Po kombinácii s Brazílčanom Willianom sa presadil strelou z hranice šestnástky. Pred dvomi týždňami v šlágri na pôde Manchestru City sa Fabregas blysol skvelým vysunutím Diega Costu, ktorého gól naštartoval "The Blues" k obratu. "V dnešnom futbale ľudia veľmi, veľmi rýchlo zabúdajú, kto ste. Teší ma, že som v tejto fáze sezóny pre mužstvo užitočný. Dúfam, že budem teraz pravidelnejšie nastupovať v základe a odohrám niekoľko zápasov v sérii," uviedol Fabregas pre akreditované médiá.

 

Conte dával pri systéme 1-3-4-3 pred Fabregasom dlho prednosť Nemanjovi Matičovi, ktorý nastupoval vedľa neúnavného N'Gola Kanteho. "V niektorých zápasoch potrebujete nasadiť hráčov, ktorých zdobí fyzický fond. V ďalších zasa dáte príležitosť technickým a kreatívnym futbalistom s nebezpečnou strelou. Medzi nich patrí aj Fabregas. Pre Cesca i pre Chelsea je veľmi dôležité, že proti Sunderlandu odohral dobrý zápas," citovala slová Conteho agentúra AP.

 

Počas víťaznej série inkasoval tím zo Stamford Bridge iba dva góly. "Vedeli sme, že Arsenal Londýn zakopol na ihrisku Evertonu a v prípade triumfu v Sunderlande môžeme mestskému rivalovi odskočiť na šesť bodov. V závere nás podržal Thibaut Courtois, ktorý zlikvidoval tutovku Patricka van Aanholta. Niekomu sa tesné triumfy môžu máliť, no pri pohľade do histórie nájdete veľa prípadov, keď mužstvá dokráčali k titulu vďaka víťazstvám 1:0. Bodaj by sme ich dosiahli čo najviac," dodal Fabregas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies