Chelsea ulovila Pedra, Barcelone za neho získala 29 miliónov eur

NETKY.SK • 20 August 2015, 14:54 • 2 min
Chelsea ulovila Pedra, Barcelone za neho získala 29 miliónov eur

LONDÝN - Úradujúci anglický futbalový majster Chelsea Londýn vo štvrtok skompletizoval príchod krídelníka Pedra Rodrigueza z FC Barcelona. Za španielskeho reprezentanta, s ktorým uzavrel nešpecifikovanú zmluvu, zaplatil katalánskemu veľkoklubu odstupné 21 miliónov libier (cca 29,4 mil. eur, pozn. red.). Informovala o tom agentúra dpa.

slovakia

left justify in out

"Som nadšený z toho, že začínam nové dobrodružstvo v drese Chelsea. Prišiel som sem, aby som vyhrával trofeje. Ďakujem klubu a jeho fanúšikom, že mi dali šancu nosiť modrý dres," uviedol Pedro pre webstránku londýnskeho klubu.

 

Z približne 30-miliónovej prestupovej čiastky sú tri podmienené výkonmi Pedra v novom pôsobisku. Chelsea ani hráč nezverejnili podmienky a dĺžku kontraktu.

Dvadsaťosemročný krídelník strávil v Barcelone celú svoju doterajšiu kariéru, s "blaugranas" získal päť titulov v La Lige a trikrát vyhral Ligu majstrov. V drese Barcy debutoval v roku 200á proti Realu Murcia.

 

Svojimi výkonmi si postupne vyslúžil pevné miesto v zostave bývalého trénera Kataláncov Pepa Guardiolu. To si udržal až do uplynulej sezóny, keď do kádra pribudol uruguajský kanonier Luis Suarez. Väčšiu časť ročníka figuroval iba na lavičke náhradníkov, z nej naskočil aj do finále Ligy majstrov, v ktorom pripravil tretí gól pre Neymara pri triumfe nad Juventusom Turín 3:1.

 

"Pedrito", ako znie jeho prezývka, je aj pevnou súčasťou španielskej reprezentácie. Debut v národnom drese si odkrútil v roku 2010 proti Saudskej Arábii, nechýbal v zostave na víťazných majstrovstvách sveta v JAR a ani v tíme, ktorý od dva roky získal titul na európskom šampionáte.

 

V Chelsea sa stretne s krajanmi Diegom Costom, Cesarom Azpilicuetom a taktiež Cescom Fabregasom, s ktorým hral v Barcelone v rokoch 2011-2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies