Chelsea so štvrtou výhrou v sérii bez gólu, Conte: Fantastické

NETKY.SK • 31 Október 2016, 09:51 • 2 min
Chelsea so štvrtou výhrou v sérii bez gólu, Conte: Fantastické

LONDÝN - Po septembrovej ligovej prehre v derby s Arsenalom Londýn 0:3 sa v kuchyni futbalistov Chelsea Londýn čosi zmenilo.

slovakia

left justify in out

V nedeľu potvrdili stúpajúcu formu a po triumfe 2:0 nad domácim Southamptonom poskočili v tabuľke Premier League na 4. miesto. Päťnásobný anglický majster totiž vyhral v najvyššej domácej súťaži štvrtý zápas za sebou a to bez inkasovaného gólu.

 

O góly "The Blues" sa v nedeľu postarali Eden Hazard (6. min.) a Diego Costa (55. min.). Výber talianskeho trénera Antonia Conteho má na konte po desiatich kolách 22 bodov a za vedúcim triom Manchester City, Arsenal a FC Liverpool zaostáva o jediný bod.

 

"Štyri víťazstvá v lige za sebou, štyri čisté kontá. Takto chceme pokračovať," citovala agentúra DPA obrancu Chelsea Garyho Cahilla. Klub ruského miliardára Romana Abramoviča v nedeľu dobre zareagoval na sobotňajšie triumfy prvých troch tímov, ktoré všetky hrali vonku a všetky sa tešili z výhier po štyroch strelených góloch. Cahill tak čelil aj otázke, ako vidí boj o majstrovský titul. Zareagoval diplomaticky: "Ešte je príliš skoro rozprávať o téme vyhrať ligu. Pre nás je dôležité držať sa blízko čela poradia. Chceme byť medzi mužstvami na špici. Zatiaľ nevidím nikoho, kto by ostatným v tomto boji unikal túto sezónu."

 

Skóre otvoril už v 6. minúte Hazard, keď sa presadil strelou cez nohy brankára Frasera Fostera. Dielo skazy pre domácich dokonal potom Costa peknou strelou, ktorá mu vyniesla už jeho 40. gól v 66. zápase v drese "modrých". Hazard má na konte v tejto sezóne päť gólov, Costa je s ôsmimi presnými zásahmi priebežne na čele tabuľky strelcov. "Vedeli sme, že toto bude test proti silnému súperovi, ktorý je v dobrej forme. Je to dôležitá výhra, ľuďom to zdvihne sebadôveru a posilní ich snahu pracovať. Vytvorili sme si množstvo šancí. je perfektné, keď útočníci strelia góly a obrancovia neinkasujú. Hráči si to zaslúžili, celý týždeň tvrdo pracovali. Pre trénera je fantastické vidieť takéto výkony od jeho zverencov," citoval portál BBC Conteho.

 

Southampton zostal v tabuľke deviaty, doma prehral prvýkrát v ročníku. "V prvom polčase sme hrali dobre, mali sme aj dosť šancí. je ale ťažké hrať, keď inkasujete gól už po pár minútach. Oni mohli hrať potom na obranu a rýchle brejky. Je to trochu frustrujúce, lebo sme nenašli riešenie prekonať ich obranu, hoci sa snažíme hrať pekný futbal. Ale ešte sa môžeme zlepšiť," zhodnotil tréner domácich Claude Puel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona