Chelsea si víťazstvom nad West Hamom udržala desaťbodový náskok

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 10:49 • 2 min
Chelsea si víťazstvom nad West Hamom udržala desaťbodový náskok

LONDÝN - Futbalisti FC Chelsea natiahli svoju sériu bez prehry v najvyššej anglickej súťaži na sedem stretnutí. V pondelňajšom londýnskom súboji zvíťazili na ihrisku West Hamu United 2:1, o tri body sa gólmi postarali Eden Hazard a Diego Costa. Chelsea si udržala desaťbodový náskok na čele tabuľky pred Tottenhamom Hotspur. Práve od prehry s ním (4. januára 0:2) nepretržite boduje.

slovakia

left justify in out

West Ham mal v úvode viacero možností na otvorenie skóre, ale v 25. minúte inkasoval po rýchlom protiútoku Pedra Rodrigueza s Hazardom. Belgičan unikol domácim obrancom a na jeho strelu nedokázal zareagovať ani brankár Darren Randolph. "Snažili sa na nás vyvinúť veľký tlak. Nemali sme mnoho šancí. Dokázali sme však zvládnuť začiatok zápasu, dať gól a kontrolovať priebeh," vyjadril sa tréner Chelsea Antonio Conte.

 

Druhý gól prišiel päť minút po prestávke, po rohovom kope odhlavičkoval domáci Pedro Obiang len k nekrytému Costovi, ktorý bez problémov doťukol loptu z malého vápna do bránky. "Urobili sme chybu pri prvom góle, druhý sme tiež inkasovali po lacnom zaváhaní. V podstate je to veľmi jednoduché, ak chcete zdolať Chelsea, tak nemôžete robiť takéto chyby. Inak máte len veľmi malú šancu," povedal kormidelník West Hamu Slaven Bilič.

 

Domácim sa podarilo už len skorigovať v druhej minúte nadstaveného času, pokus Manuela Lanziniho sa s drobným tečom Garyho Cahilla dostal za chrbát Thibauta Courtoisa. "Bol to veľmi náročný zápas. Tešia ma nasadenie a mentalita mojich hráčov. Sústredili sa, ukázali veľkú vôľu zvíťaziť," dodal Conte. "Majú všetko, sú veľmi dobrí. Ak držia loptu, tak ich tempo, kvalita a individuálne schopnosti sú skvelé," citovala Biliča oficiálna klubová stránka.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies