Chelsea sa dohodla na lukratívnej sponzorskej zmluve s Nike

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 20:06 • 2 min
Chelsea sa dohodla na lukratívnej sponzorskej zmluve s Nike

LONDÝN – Futbalový klub Chelsea sa dohodli na novej sponzorskej zmluve s americkou spoločnosťou Nike, ktorá prinesie do klubovej pokladne 60 miliónov libier ročne.

slovakia

left justify in out

Vedenie londýnskeho klubu minulý týždeň oznámilo plány na zrušenie sponzorskej zmluvy so spoločnosťou Adidas, ktorá mala platiť ešte šesť rokov. Výška kompenzácie sa po vzájomnej dohode stanovila na 40 miliónov libier.

Chelsea uzatvorila sponzorskú zmluvu s Adidasom ešte v roku 2006 a ročne zabezpečila 30 miliónov libier. Nová zmluva s Nike je však ešte lukratívnejšia.

"Futbalový klub Chelsea potvrdzuje, že po vzájomnej dohode ukončíme spoluprácu s Adidasom na konci sezóny 2016/17," znie oficiálne vyhlásenie klubu na jej internetovej stránke. "Naša spolupráca začala v roku 2006 a radi by sme spoločnosti Adidas poďakovali za ich fantastickú podporu v priebehu posledných 10 rokov."

Nová zmluva s jedným z najväčších rivalov Adidasu zdvojnásobí Chelsea sponzorské príjmy na 60 miliónov libier ročne. Podľa správ denníka Telegraph by zmluva mala platiť 10 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies