Chelsea sa chce v derby s Arsenalom znova postaviť na nohy

NETKY.SK • 18 September 2015, 12:27 • 2 min
Chelsea sa chce v derby s Arsenalom znova postaviť na nohy

LONDÝN - Najväčším ťahákom víkendového programu 6. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League 2015/2016 bude sobotňajší duel medzi londýnskymi mužstvami Chelsea a Arsenal.

slovakia

left justify in out

Obidva tábory sa v posledných týždňoch prezentovali v rozdielnom svetle. Kým Arsenal v ostatných dvoch ligových dueloch zvíťazil a okupuje priebežnú 4. priečku, Chelsea vyšla bodovo naprázdno a figuruje tesne nad pásmom zostupu. Na európskej pohárovej scéne je však situácia opačná. Zverenci Josého Mourinha zdolali v stredajšom dueli Ligy majstrov Maccabi Tel Aviv vysoko 4:0, zatiaľ čo "kanonieri" Arséna Wengera prekvapujúco zaváhali na pôde Dinama Záhreb (1:2).

 

Kouč mužstva zo Stamford Bridge Mourinho tvrdí, že jeho tím si nemôže v súboji s mestským rivalom dovoliť žiadne zaváhanie. "V sobotu nás čaká veľký zápas proti obrovskému rivalovi. Výsledok duelu nás môže dostať do lepšej situácie," povedal pre Daily Mail 52-ročný rodák zo Setúbalu, ktorý má za sebou ostatné dve ligové prehry s Evertonom a Crystal Palace. "Mali sme príliš veľa zlých výsledkov. Ďalší nemôžeme pripustiť," doplnil niekdajší kouč Interu Miláno či Realu Madrid.

 

"The Blues" dominovali v rámci Premier League zakaždým v posledných troch domácich zápasoch proti Arsenalu s impozantným celkovým skóre 10:1. Nateraz ostatný triumf Wengerovej družiny u súpera sa datuje z 29. októbra 2011, keď "kanonieri" uspeli 5:3. Obaja súperi sa stretli aj na úvod aktuálnej sezóny, v rámci duelu Community Shield sa z víťazstva 1:0 tešil Arsenal.

 

"Nepozerám sa na to, ako je na tom momentálne Chelsea. Pozornosť zameriavam na to, aby moje mužstvo bolo na tom v sobotu dobre. Vieme, že naša pozícia na konci sezóny sa bude odvíjať aj od toho, ako budeme zvládať veľké zápasy," cituje goal.com slová Arséna Wengera.

 

Bývalý obranca Arsenalu Martin Keown pred duelom varoval svoj niekdajší tím. "Ak Chelsea zacíti šancu, že sa môže opäť postaviť na nohy, stane sa z toho odrazu pre Arsenal iný zápas. Mourinhov tím na súpera vybehne ako z horiaceho domu. Iba víťazstvo mu môže zachrániť túto sezónu. Dúfam, že to Arsenal zvládne. Nechcem znova od Mourinha počúvať, aký je Wenger ´špecialista na zlyhania´. Kouč Arsenalu potrebuje v hráčoch nabudiť dojem, že úspech v tomto ročníku Premier League závisí od najbližšieho zápasu s Chelsea," vyhlásil 49-ročný rodák z Oxfordu.

 

Obom tímom budú chýbať viaceré zranené opory. Mourinho bude musieť oželieť služby belgického brankára Thibaulta Courtoisa, Španiela Pedra Rodrígueza a brazílskeho dua Willian a Oscar. Wengerovi nebude k dispozícii trio Tomáš Rosický, Jack Wilshere a Danny Welbeck.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona