Chelsea s najhorším štartom v histórii Premier League

NETKY.SK • 17 August 2015, 09:39 • 2 min
Chelsea s najhorším štartom v histórii Premier League

LONDÝN - Manchester City triumfoval v nedeľnom šlágri 2. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League nad majstrovským tímom FC Chelsea presvedčivo 3:0. Gólový účet duelu otvoril v 31. min argentínsky kanonier Sergio Agüero.

slovakia

left justify in out

V 79. min sa presadil belgický obranca Vincent Kompany, na konečných 3:0 pre "Citizens" upravil v 85. min brazílsky záložník Fernandinho. Manchester City má už po dvoch kolách 5-bodový náskok pred mužstvom Josého Mourinha, ktoré zaznamenalo najhorší štart do ligovej sezóny v dejinách Premier League.

 

"The Blues" majú po dvoch kolách na konte jediný bod za domácu remízu 2:2 so Swansea City a skóre 2:5. Rovnako neúspešne odštartovali Londýnčania aj v sezóne 1998/99 a taktiež v rokoch 1992 a 1993, čo je v ostrom kontraste so začiatkom ostatných troch sezón, keď mužstvo zo Stamford Bridge získalo v úvodných dvoch kolách plný počet bodov.

 

Tréner Chelsea José Mourinho označil po zápase výsledok za klamlivý a neodráža skutočné dianie na trávniku. "Lepšie mužstvo v prvom polčase napokon vyhralo celý zápas. Do prestávky sme si nevytvorili veľa šancí. V druhom polčase bolo všetko inak, boli sme lepší," cituje portál goal.com slová 52-ročného rodáka zo Setúbalu, ktorý sa po úvodnom dejstve odhodlal k nečakanému vystriedaniu kapitána Johna Terryho. "Zouma je najrýchlejší obranca v našom tíme. Vedel som, že po zmene strán budú hrať domáci na rýchle brejky. Dianie na ihrisku ukázalo, že som sa nemýlil. John Terry má moju plnú dôveru, nič to nemení na fakte, že je to fantastický obranca," skonštatoval Mourinho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona