Chelsea prvýkrát v sezóne bez gólu, Citizens zbíjali v Southamptone

NETKY.SK • 1 December 2014, 09:51 • 2 min
Chelsea prvýkrát v sezóne bez gólu, Citizens zbíjali v Southamptone

LONDÝN - Futbalisti londýnskej Chelsea vyšli prvýkrát v tejto sezóne Premier League strelecky naprázdno. Zaváhanie "The Blues" v Sunderlande využil Manchester City, ktorý v šlágri 13. kola anglickej ligy vyhral na pôde Southamptonu 3:0. Úradujúci majster v tabuľke preskočil "svätcov" a stiahol manko na lídra tabuľky na šesť bodov.

slovakia

left justify in out

Kouč Chelsea Jose Mourinho bol s remízou v Sunderlande spokojný. "Bod má svoju cenu. Domáci bránili ako o život, ustrážili Diega Costu a napokon sa im podarilo dosiahnuť to, čo chceli. Iba jeden tím sa od začiatku zápasu snažil o víťazstvo. Zamerať sa na defenzívu však nie je žiaden zločin. Musím uznať, že hráči Sunderlandu bránili naozaj dobre," povedal portugalský kouč pre agentúru Reuters.

 

Manchester City šťuke najvyššej anglickej súťaže pristrihol krídla. V 51. minúte odklial bránu Southamptonu reprezentačný stredopoliar Pobrežia Slonoviny Yaya Toure, ktorý strelou z hranice šestnástky prekonal brankára Frasera Forstera. Po druhej žltej karte musel ísť predčasne do kabín francúzsky obranca Eliaquim Mangala, no domáci v snahe vyrovnať inkasovali do rozhodenej obrany ďalšie dva góly, ktorých autormi boli Frank Lampard a Gael Clichy.

 

Čílsky kormidelník Manuel Pellegrini si po záverečnom hvizde mädlil ruky. "Zdolali sme veľmi kvalitný tím. Pred zápasom boli v tabuľke druhí a najmä v prvom polčase potvrdili, že to nebola žiadna náhoda, a že si túto pozíciu zaslúžili. Teší ma, že sa nám opäť podarilo udržať čisté konto, domácich sme za celý zápas pustili iba do jednej vyloženej šance. V druhom polčase nám vyšli rýchle protiútoky," uviedol Pellegrini pre Sky Sports.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona