Chelsea nedala Turkom šancu, Mourinho: Kontrolovali sme dianie

NETKY.SK • 19 Marec 2014, 09:05 • 2 min
Chelsea nedala Turkom šancu, Mourinho: Kontrolovali sme dianie

LONDÝN - Remíza 1:1 z Istanbulu naznačovala, že osemfinálová odveta Ligy majstrov 2013/2014 nemusí byť pre futbalistov Chelsea Londýn úplne jasnou záležitosťou.

slovakia

left justify in out

"The Blues" však napokon preskočili tureckú prekážku relatívne pohodlne, v utorňajšej domácej odvete zdolali Galatasaray 2:0 prvopolčasovými gólmi Samuela Eto'oa a Garyho Cahilla. Londýnsky klub zo Stamford Bridge, ktorý vyhral v roku 2012 "ušatú trofej", sa do štvrťfinále prebojoval ôsmykrát za posledných jedenásť sezón v LM.
      

Kouč Chelsea Jose Mourinho si po zápase pochvaľoval súčinnosť stopérskej dvojice Cahill - John Terry. "Predviedli fantastický výkon proti dvom veľmi kvalitným útočníkom súpera, o čom svedčí skutočnosť, že sme kontrolovali dianie a Drogbu nepustili do žiadnej nebezpečnej situácie zaváňajúcej gólom," vyjadril sa Mourinho. Celý jeho tím fungoval ako hodinky, pomohol mu aj rýchly gól Eto'oa vo 4. minúte i druhý knokaut krátko pred odchodom do šatní. Brankár Petr Čech, ktorý nastúpil na jubilejný 100. zápas v súťaži, nemal veľa práce. "Mužstvo hralo veľmi kompaktne, sebavedomo a celých 90 minút kontrolovalo zápas, čo nebolo jednoduché. Najviac ma teší, že sme sa ani chvíľu nemuseli obávať o postup, aj keď vedenie 2:0 ešte neznamenalo dôvod na predčasné oslavy. Súperovi stačilo znížiť a potom sa mohli diať všelijaké veci, našťastie k takému niečomu neprišlo. Pomohla nám remíza 1:1 v Istanbule, dnes sme dokončili našu prácu," zhrnul Mourinho svoje hodnotenie.

Od Galatasaraya sa postup nečakal, bol outsiderom v meraní síl s anglickým klubom. Už v skupinovej fáze však dokázal vyrobiť prekvapenie na úkor Juventusu Turín a tak ani do Británie necestovala výprava z Turecka v porazeneckej nálade. Realita však bola iná, Drogba a spol. jednoducho na súpera nemali. "Ťažko sa mi hovorí o zápase, lebo sme v ňom nič neukázali. Hrali sme zle. Po prvom súboji som bol presvedčený o tom, že máme šancu. Mali sme svoj plán, ktorý sa však veľmi rýchlo zrútil ako domček z karát po prvom góle. Som sklamaný aj za našich fanúšikov, ktorí boli úžasní," povedal taliansky kormidelník na lavičke Galatasaraya Roberto Mancini.


Spoločne s Chelsea si v utorok večer vybojovali postup do štvrťfinále aj futbalisti Realu Madrid. Medzi posledných osem tímov najprestížnejšej európskej klubovej súťaže sa už predtým kvalifikovali Bayern Mníchov, Atletico Madrid, FC Barcelona a Paríž St. Germain. Okteto štvrťfinalistov skompletizovali stredajšie odvety Manchester United - Olympiakos Pireus (prvý zápas 0:2) a Borussia Dortmund - Zenit Petrohrad (4:2). Žreb štvrťfinále sa uskutoční v piatok 21. marca o 12.00 SEČ vo švajčiarskom Nyone.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona