Chelsea nedala Portu šancu, Mourinho: Statočný výkon

NETKY.SK • 10 December 2015, 10:44 • 2 min
Chelsea nedala Portu šancu, Mourinho: Statočný výkon

LONDÝN - Po Arsenale Londýn sa v stredajšom programe 6. kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2015/2016 darilo aj druhému anglickému zástupcovi. Futbalisti londýnskej FC Chelsea zdolali FC Porto 2:0, ktoré ich portugalský kouč Jose Mourinho viedol v rokoch 2002 až 2004, a prebojovali sa do osemfinále.

slovakia

left justify in out

Skóre na štadióne Stamford Bridge sa po prvý raz menilo v 12. minúte, keď domácim pomohol vlastným gólom Ivan Marcano. Chelsea využila nástup do druhého polčasu a jej vedenie poistil presným zásahom Willian. "Cítili sme pred zápasom veľký tlak, s ktorým sme sa však perfektne vyrovnali. Mužstvo podalo statočný výkon a od začiatku išlo za víťazstvom. Pomohol nám prvý gól, ktorý určil smerovanie zápasu. Od toho momentu sme sa upokojili, hrali uvoľnene a kontrolovali dianie na ihrisku," povedal Mourinho, ktorý proti Portu poslal od začiatku na ihrisko španielskeho útočníka Diega Costu. Ten v predošlých ligových dueloch proti Tottenhamu a Bournemouthu začal iba na lavičke náhradníkov. "Diego oživil našu ofenzívu, sám mohol dať dva alebo tri góly. Podal veľmi dobrý výkon, hýril aktivitou a bol hrozbou pre súpera. Gól síce nedal, ale čoskoro sa dočká," myslí si Mourinho.

 

Jeho náprotivok Julen Lopetegui vedel, že Porto musí na Stamford Bridge získať všetky body, keď chce postúpiť. Proti Chelsea však hostia nemali nárok, jedinú gólom zaváňajúcu šancu si vytvorili až na konci zápasu za stavu 0:2. "Postup sme si prehrali v minulom kole, keď sme doma prehrali s Dynamom Kyjev. Proti Chelsea sme nezačali zle, ale ublížil nám nešťastný prvý gól. Po zmene strán sme vsadili všetko na jednu kartu, ale obrana súpera nám toho veľa nedovolila. Mužstvu nemám čo vyčítať. Pobilo sa o postup, žiaľ, nestačilo to."

 

Chelsea spozná meno osemfinálového súpera na pondelkovom žrebe v Nyone. Mourinho si myslí, že tímy z 2. miest budú chcieť hrať práve proti jeho "The Blues. "Každé mužstvo z druhého miesta by najradšej hralo s nami alebo so Zenitom Petrohrad. Nikto nechce hrať proti Barcelone, Realu Madrid, Atleticu Madrid alebo Bayernu Mníchov." Jeho tím nachádza v Lige majstrov pohodu, ktorá mu chýba v domácej Premier League. V nej patrí Chelsea až 14. priečka v tabuľke, keď prehrala až osem z pätnástich zápasov.

 

Druhým postupujúcim z G-skupiny sa stalo Dynamo Kyjev. Ukrajincom stačilo na prienik do osemfinále najtesnejšie víťazstvo 1:0 nad izraelským šampiónom Maccabi Tel Aviv. Jediný gól stretnutia zaznamenal v 16. minúte Denys Garmaš. Dynamo sa medzi 16 najlepších tímov súťaže prebojovalo prvýkrát od sezóny 1999/2000. Maccabi sa stalo 17. klubom v histórii LM, ktorý v skupinovej fáze nezískal ani bod.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona