Chelsea musela pre teroristickú hrozbu zrušiť veľké oslavy v Londýne

NETKY.SK • 24 Máj 2017, 15:50 • 2 min
Chelsea musela pre teroristickú hrozbu zrušiť veľké oslavy v Londýne

Londýn - Čerstvý anglický futbalový šampión FC Chelsea zrušil plánované majstrovské oslavy v uliciach Londýna. Dôvodom je pondelkový teroristický útok v Manchestri, pri ktorom zahynulo 22 ľudí a ďalších najmenej 59 osôb utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Víťazi Premier League tradične oslavujú zisk titulu so svojimi fanúšikmi v uliciach mesta, po ktorých sa premávajú v autobusoch s otvorenou strechou. Vedenie Chelsea ale v stredu oznámilo, že majstrovskú jazdu s trofejou nebude vhodné tento víkend uskutočniť vzhľadom na pondelkový bombový útok.

 

"Pre tento krok sme sa rozhodli po dôkladnom zvážení vzhľadom na zvýšenú bezpečnostnú hrozbu, ktorú vyhlásila vláda, a stále sa rozvíjajúcu situáciu," sprostredkovala agentúra AP stanovisko londýnskeho klubu. Ten zároveň nechce viazať pohotovostné jednotky, ktoré sú v súčasnosti potrebné na iných miestach.

 

K samovražednému bombovému útoku došlo v pondelok približne o 22.30 h miestneho času pred vstupom do manchesterskej multifunkčnej haly po koncerte americkej popovej speváčky Ariany Grande. Útočník sa odpálil po skončení koncertu, keď ľudia opúšťali halu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona