Chelsea lanári ďalšieho Slováka, 16-ročného brankára Junasa zo Senice

NETKY.SK • 23 August 2011, 12:49 • 2 min
Chelsea lanári ďalšieho Slováka, 16-ročného brankára Junasa zo Senice

Chelsea lanári ďalšieho Slováka, 16-ročného brankára Junasa zo Senice

slovakia

left justify in out

Jeden z najlepších anglických futbalových klubov posledných rokov Chelsea Londýn sa čoraz častejšie obzerá po talentoch na Slovensku. V najbližších dňoch totiž absolvuje testy v akadémii londýnskeho klubu brankár FK Senica Martin Junas, ktorý je aj členom reprezentačnej šestnástky.        Skauti z Chelsea talentovaného gólmana zo Záhoria sledujú už dlhšiu dobu. "V dostatočnom časovom predstihu nám adresovali požiadavku na jeho uvoľnenie. Odchovanca nášho klubu budú v akadémii Chelsea testovať počas celého týždňa. Cestuje v pondelok 22. augusta, vráti sa v sobotu," informoval na oficiálnom klubovom webe športový riaditeľ slovenského vicemajstra Dušan Vrťo.
      Dobré meno slovenského futbalu šírili v akadémii Chelsea už viacerí hráči. Značný úspech dosiahol Miroslav Stoch, ktorý sa síce do užšieho kádra Chelsea nedostal, ale odrazil sa k zahraničným angažmánom v Twente Enschede (hosťovanie), Fenerbahce Istanbul a do slovenskej seniorskej reprezentácie. Dobré meno šíri na Stamford Bridge aj Milan Lalkovič, ktorý prišiel do akadémie v roku 2007 a momentálne je na krátkom hosťovaní v Doncaster Rovers.
      "V minulosti testovali v Londýne aj Jakuba Kosorina. Zrejme tam nezanechal zlý dojem, keď po niekoľkých mesiacoch prišla pozvánka aj pre ďalšieho nášho hráča. Verím, že Martin pozbiera vo svetovom veľkoklube čo najviac skúseností a impulzov a že ho tréningový kemp v Londýne posunie v kariére ďalej," želá si Vrťo.
      Chelsea Londýn má jednu z najprepracovanejších skautských sietí. Každoročne do jej radov prúdia "húfy" šikovných mladíkov. Vlani podpísali zmluvu s jedenásťročným Michaelom Gyasim. Talentovaný "forvard", ktorému predpovedajú obrovskú budúcnosť, prišiel z tímu Northampton Town a okamžite sa zaradil medzi exkluzívne osobnosti akadémie slávneho klubu.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona