Chelsea deklasovala Maccabi Tel Aviv, Mourinho si vydýchol

NETKY.SK • 17 September 2015, 10:23 • 2 min
Chelsea deklasovala Maccabi Tel Aviv, Mourinho si vydýchol

LONDÝN - Futbalisti Chelsea Londýn sa hneď po prvom kole usadili suverénne na pozíciu lídra G-skupiny Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

Na domovskom trávniku Stamford Bridge deklasovali izraelského šampióna Maccabi Tel Aviv 4:0, keď dali po dva góly v oboch polčasoch a čiastočne napravili nevydarený štart do novej sezóny. "Konečne," vydýchol si po zápase kouč Chelsea Jose Mourinho, ktorého zverenci čakali na triumf takmer mesiac a opäť sa nakopli po dvoch prehrách v anglickej najvyššej súťaži. "Už som aj skoro zabudol, ako chutí víťazstvo, takže sa teším. Som veľmi spokojný s výkonom hráčov, toto sme potrebovali."

 

Chelsea pritom nezačala stredajší duel úplne podľa predstáv, už v 6. minúte nepremenil Eden Hazard pokutový kop. Bránku prestrelil. "Zahodená penalta bola pre nás veľkým testom. Keď idete do zápasu, ktorý musíte vyhrať za každú cenu a po piatich minútach nedáte jedenástku, je to extra negatívna epizóda. Ale naša reakcia bola skvelá," uviedol Mourinho, ktorého upokojil po štvrťhodine hry vedúci gól Williana z priameho kopu asi z 30 metrov. Brazílčan ale už v 23. minúte musel ihrisko pre zranenie opustiť.

 

Mourinho urobil až šesť zmien oproti poslednej prehre s Evertonom, na lavičke zostal napríklad aj kapitán John Terry. Londýnčania mali zápas jasne v rukách, ich ďalšie presné zásahy pridali Oscar z pokutového kopu, Diego Costa a Cesc Fabregas.

 

Ekipa Maccabi mohla byť rada, že neinkasovala ešte výraznejší debakel. "Vitajme v Lige majstrov. Toto nie je izraelská liga," sucho konštatoval tréner hostí Slaviša Jokanovič, niekdajší stredopoliar Chelsea. "Toto stretnutie malo jasný priebeh a zaslúženého víťaza. Domáci nás predčili, my sa na tomto fóre stále iba učíme."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies