Chelsea chce potvrdiť rolu favorita aj proti Marseille

NETKY.SK • 27 September 2010, 11:29 • 2 min
Chelsea chce potvrdiť rolu favorita aj proti Marseille

Chelsea chce potvrdiť rolu favorita aj proti Marseille

slovakia

left justify in out

img

V utorňajšom 2. kole v základnej F-skupine futbalovej Ligy majstrov 2010/2011 nastúpi favorit nielen "žilinskej" skupiny, ale aj celej súťaže FC Chelsea doma proti Olympique Marseille. V súboji anglického a francúzskeho ligového šampióna je jednoznačným favoritom londýnske mužstvo. Zverenci talianskeho trénera Carla Ancelottiho síce v sobotu prehrali v Premier League na ihrisku Manchestru City 0:1, no v tejto sezóne valcujú súpera za súperom, čoho dôkazom je skóre 21:2 zo šiestich ligových duelov. Kvalitu anglického tímu na vlastnej koži pocítili aj Žilinčania, ktorí v 1. kole LM 2010/2011 prehrali doma 1:4. "The Blues" sa však musia zaobísť bez svojho kanoniera Didiera Drogbu, ktorý si odpykáva druhú polovicu dvojzápasového disciplinárneho trestu za vylúčenie v minulosezónnom osemfinále kontinentálneho pohára číslo jeden. Práve v drese Marseille sa reprezentačný útočník Pobrežia Slonoviny zapísal do povedomia futbalovej verejnosti. Olympique by mal bodovať, ak chce pomýšľať na vytúžený postup do vyraďovacej časti, keďže v prvom stretnutí napriek enormnému tlaku prehral doma so Spartakom Moskva 0:1.

Špecifickú príchuť bude mať zápas aj pre kouča francúzskeho mužstva Didiera Deschampsa, ktorý pôsobil v Chelsea ako hráč v sezóne 1999/2000. "V čase, keď som hrával za Chelsea bol tento klub iný, ako je dnes. Bol to priemerný anglický klub, v súčasnosti patrí k absolútnej špičke," pochválil svojho najbližšieho súpera Deschamps. S týmto koučom sa spája aj ďalšia zaujímavosť. Bol to práve Deschamps, ktorý viedol AS Monaco v sezóne 2003/2004, keď "kniežatá" v LM senzačne vyradili v semifinále FC Chelsea a postúpili do finále. "Stamford Bridge je krásny štadión, dýcha futbalovou atmosférou. Len šatňa pre hostí je hrozná, je to horor, vyzerá to tam ako v kotolni a navyše tam nie je dostatok miesta," sťažoval sa Didier Deschamps. Ten môže dať v utorok príležitosť stopérovi Souleymanovi Diawarovi, ktorý sa zotavil zo zranenia. V drese Chelsea sa stále neobjaví zranený stredopoliar Frank Lampard. Do stretnutia nezasiahnu ani Yossi Beanyoun a Salomon Kalou, ktorí pre zranenia nehrali ani cez víkend proti Manchestru City.

Chelsea sa s Marseille stretla v doterajšej histórii len dvakrát. V druhej fáze Ligy majstrov 1999/2000 oba tímy zvíťazili na domácich trávnikoch zhodne 1:0.

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies